Στους δρόμους κατά της βίας και υπέρ των αμβλώσεων χιλιάδες γυναίκες στην Αργεντινή

Μία γυναίκα πεθαίνει κάθε 30 ώρες


ΚΟΣΜΟΣ
13:28
04/06/2019
Στους δρόμους κατά της βίας και υπέρ των αμβλώσεων χιλιάδες γυναίκες στην Αργεντινή
6
loading

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, διαδήλωσαν χθες στο Μπουένος Άιρες εναντίον των εγκλημάτων λόγω του φύλου -που αποδίδονται στην ανδροκρατική νοοτροπία που αποδίδονται στην ανδροκρατική νοοτροπία που αποκαλείται ματσίσμο στη Λατινική Αμερική-  και υπέρ της νομιμοποίησης των αμβλώσεων.

Τη διαδήλωση αυτή οργανώνουν κάθε χρόνο την 3η Ιουνίου από το 2015 οργανώσεις του γυναικείου κινήματος και της κοινότητας των ΛΟΑΤ, με σκοπό την καταγγελία της βίας που αποδίδεται στο ματσίσμο.

Παρά το ότι έχει υπάρξει ευαισθητοποίηση του κοινού για το φαινόμενο και αύξηση των μηνύσεων και των καταγγελιών, το φαινόμενο συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα στην Αργεντινή, μια χώρα περίπου 44 εκατομμυρίων κατοίκων όπου καταγράφηκαν 278 γυναικοκτονίες το 2018, κατά δεδομένα του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Στη διαδήλωση κάλεσε μια οργάνωση γυναικών που αυτοαποκαλείται «Ni Una Menos» («Ούτε μία λιγότερη»), που δημιουργήθηκε έπειτα από τον βιασμό και τη δολοφονία μιας έφηβης στη Μαρ δε Πλάτα, νότια του Μπουένος Άιρες, το 2015.

Πολλές από τις συμμετέχουσες φόραγαν μοβ και πράσινα φουλάρια, που συμβολίζουν αντίστοιχα την ένταξη στο φεμινιστικό κίνημα και την υποστήριξη της νομιμοποίησης των αμβλώσεων.

«Βγήκαμε στους δρόμους επειδή μια γυναίκα πεθαίνει κάθε 30 ώρες. Τα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από την πρώτη διαδήλωση, είδαμε 1.139 δολοφονίες γυναικών», ανέφερε ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Ούτε μία λιγότερη», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο TeleSur.

«Το 2019, 133 γυναίκες σκοτώθηκαν απλούστατα διότι ήταν γυναίκες. Και 35 διαφυλικές γυναίκες επίσης δολοφονήθηκαν», σύμφωνα με το κείμενο.

Η οργάνωση ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης ως προς το ζήτημα της βίας λόγω του φύλου και να εγκρίνει σχέδιο νόμου, υπέρ του οποίου τάχθηκε το κόμμα του συντηρητικού προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι, για τη νομιμοποίηση των αμβλώσεων και για να υπάρξει μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία.

«Το [κίνημα] "Ούτε μία λιγότερη" πυροδότησε μια βαθιά αλλαγή στην κοινωνία μας. Για να επιτευχθεί [ο στόχος] κάθε επίπεδο του κράτους πρέπει να δεσμευθεί και να συνεργαστεί υπέρ της ισότητας και εναντίον της βίας λόγω του φύλου», ανέφερε ο Μάκρι μέσω Twitter.

Το ζήτημα της άμβλωσης διχάζει βαθιά την Αργεντινή, χώρα όπου η ρωμαιοκαθολική εκκλησία διατηρεί τεράστια επιρροή. Το 2018, σχέδιο νόμου που νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις εγκρίθηκε από τους βουλευτές, αλλά απορρίφθηκε από τους γερουσιαστές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ

  Εκτρωση = ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ μικρου και ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

 2. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (1/3)Το άρθρο αναφέρεται ότι οι διαδηλωτές στην Αργεντινή έχουν δύο αιτήματα. Το ένα είναι η βία κατά των γυναικών και είμαι 100% μαζί τους. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ζει με ελευθερία και αξιοπρέπεια και χωρίς φόβο για την σωματική του ακεραιότητα. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να κακοποιείται και να βασανίζεται για το φύλο του ή γιατί είναι αδύναμος σωματικά, κοινωνικά κτλ. Και όποιος χρησιμοποιεί βία ενάντια στις γυναίκες αλλά και σε παιδιά πρέπει να πληρώνει ένα πολύ βαρύ τίμημα.
  Όμως το δεύτερο αίτημα των διαδηλωτών είναι το δικαίωμα στις εκτρώσεις. Και εδώ θα ήθελα να πω κάτι.
  Η έκτρωση δεν είναι απλά μια ¨ιατρική πράξη¨ αφαίρεσης ενός αντικειμένου που μια γυναίκα έχει μέσα στο σώμα της και μπορεί να το πετάξει αν δεν το θέλει αλλά στην πραγματικότητα η έκτρωση του εμβρύου είναι ένας ακόμα φόνος ενός ανθρώπου που υπάρχει γιατί έχει συλληφθεί αλλά απλά δεν έχει γεννηθεί ακόμα δηλαδή δεν έχει βγει ακόμα από την κοιλιά της μητέρας του. Ο διάβολος με τα ψέματα του έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να μην θεωρούν την έκτρωση σαν κάτι κακό (και μάλιστα πολλές κοινωνίες το έχουν ¨νομιμοποιήσει¨ αλλά η έκτρωση μπροστά στα μάτια του άγιου Θεού της Αγίας Γραφής είναι ένα τρομερό έγκλημα και όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το έγκλημα με οποιονδήποτε τρόπο θα κριθούν ανάλογα σαν δολοφόνοι. Και θα κριθούν σαν ένοχοι ακόμα και αν με την στάση τους ενθαρρύνουν ή επιτρέπουν μια μελλοντική έκτρωση.

 3. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (2/3) Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι που δεν μελετούν τον Λόγο του Θεού νομίζουν ότι είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν και ότι τους βολεύει χωρίς να έχουν ηθικές συνέπειες και χωρίς να λογοδοτήσουν και ποτέ. Όμως δεν είναι έτσι. Ο Θεός που έφτιαξε τον κόσμο, έδωσε τον άνδρα και την γυναίκα και ευλόγησε την συνεύρεση τους και το να κάνουν παιδιά και απογόνους. Όμως το να παίρνεις τα δώρα του Θεού (στην προκειμένη περίπτωση την ηδονή που είναι το αποτέλεσμα της σεξουαλικής συνεύρεσης) και να μην θέλεις να αναλάβεις τις ευθύνες σου, δηλαδή το να έχεις παιδιά και να νομίζει κάποιος ότι το να σκοτώσει το έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας του είναι μια ¨ηθική και λογική και νόμιμη¨ επιλογή για μια μητέρα που δεν θέλει το παιδί της τότε αυτό φανερώνει πόσο πολύ έχει αλλοτριωθεί ο άνθρωπος από την πονηρή καρδιά του και την αμαρτία αλλά ταυτόχρονα φανερώνει και πόσο πολύ μακριά από την αλήθεια και την δικαιοσύνη του άγιου Θεού και του Ιησού Χριστού ζει.

 4. avatar Τι θα ωφεληθεί ο άνθρωπος αν κερδίσει τον κόσμο όλο&χάσει την ψυχή του;Ιησούς Χριστός,Μάρκος 8:36.Μόνο ο Ιησούς σώζει αιώνια!Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  (3/3) Και δυστυχώς αμαρτίες που έχουν να κάνουν με την σεξουαλική ελευθεριότητα του ανθρώπου είναι πολύ διαδομένες στην σημερινή εποχή μας (που είναι εποχή αυθαιρεσίας +υπερβολής) όπως είναι:η πορνεία,η μοιχεία,οι σεξουαλικές σχέσεις πριν ή έξω από τον γάμο που ευλόγησε ο Θεός- Δημιουργός,οι ασέλγειες,οι βιασμοί,οι παιδεραστίες,η πορνογραφία,η ομοφυλοφιλία,η μαστροπεία και άλλα παρόμοια για τα οποία μας όμως μας προειδοποιεί πολύ αυστηρά ο Λόγος του Θεού,δηλαδή η Αγία Γραφή πως όσοι κάνουν όλες αυτές τις αμαρτίες «βασιλεία Θεού δεν πρόκειται να κληρονομήσουν» Α’ Κορινθίους 6:9-11.
  Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά +παγκόσμια υπάρχει σε έξαρση +το φαινόμενο της δολοφονίας εμβρύων,κοινός έκτρωση.(Στην Ελλάδα μάλιστα οι εκτρώσεις είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό που υπολογίζεται ότι για κάθε παιδί που τελικά γεννιέται, άλλα 2 με 3 παιδιά έχουν παταχθεί στα σκουπίδια από τις παιδοκτόνες μητέρες τους).Γι αυτό +η έκτρωση είναι πολύ σοβαρή αμαρτία που ισοδυναμεί με δολοφονία +όλοι οι παιδοκτόνοι θα κριθούν από τον δίκαιο+άγιο Θεό κατά την ημέρα της ανάστασης,σαν δολοφόνοι (αγέννητων) παιδιών.
  Όμως ευχαριστούμε τον Ιησού Χριστό που ήρθε στην γη,έγινε άνθρωπος +στο τέλος πέθανε στην θέση του κάθε αμαρτωλού ώστε να μην καταδικαστεί όποιος μετανοεί+πιστεύει στον Ιησού Χριστό αλλά λάβει συγχώρεση και να ζήσει μια νέα+άγια ζωή με την δύναμη που χορηγεί ο Θεός.Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον βιβλιαράκι για την έκτρωση αλλά είναι μόνο στα αγγλικά
  [...]

 5. avatar Soth

  Το συνολο δολοφονιων ηταν 1287 το 2018.Δηλαδη 1009 ανδρες.Μιλαμε για ανδροκτονια . Δολοφονηθηκαν απλα γιατι ηταν ανδρες. Πως φαινεται σε μια νεοφεμινιστρια η παραπανω δηλωση;

 6. avatar Βασίλειος ο Β’

  Βγήκαν να διαδηλώσουν υπέρ της δολοφονίας παιδιών??? Φρικώδες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει