Φοβούμενος ότι ο γιος του, που ζούσε απομονωμένος στο σπίτι, θα προκαλούσε κακό σε άλλους, ένας πρώην πρόξενος της Ιαπωνίας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 44χρονο άνδρα, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ημέρες αφού ένας άλλος απομονωμένος άνδρας επιτέθηκε σε μια ομάδα μαθητριών και σκότωσε δύο ανθρώπους.

Τα περιστατικά αυτά φέρνουν στο φως τον αυξανόμενο αριθμό των χικικομόρι -όπως είναι γνωστοί στην Ιαπωνία-, των ενηλίκων που ζουν στο πατρικό τους με τους γονείς τους και σπανίως, ή και ποτέ, βγαίνουν έξω.

Η αστυνομία του Τόκιο ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον Χιντεάκι Κουμαζάουα, 76 ετών, το Σάββατο για την απόπειρα δολοφονίας του γιου του, τον οποίο μαχαίρωσε. Σήμερα τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι πλέον κατηγορείται για ανθρωποκτονία, καθώς ο 44χρονος υπέκυψε, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι ο Κουμαζάουα, πρώην πρόξενος στην Τσεχία, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ανησυχούσε πως ο γιος του, που παρακολούθησε στις ειδήσεις την επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα ενός άνδρα με μαχαίρι εναντίον μιας ομάδας μαθητριών, θα εμπνεόταν από αυτή.

Ο δράστης της επίθεσης αυτής ήταν επίσης ένας άνδρας μέσης ηλικίας ο οποίος σπάνια έβγαινε από το σπίτι όπου ζούσε με τους ηλικιωμένους θείους του. Μετά την επίθεση αυτοκτόνησε.

Ο Κουμαζάουα είπε στην αστυνομία ότι ο γιος του ζει απομονωμένος και συχνά είναι βίαιος, σύμφωνα με το NHK. Αφού διαπληκτίστηκε με τον γιο του επειδή θύμωσε με τον θόρυβο που προερχόταν από μια αθλητική εκδήλωση σε γειτονικό σχολείο, ο 76χρονος τον μαχαίρωσε.

Παλαιότερα γνωστοί ως νεαροί άνδρες που ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τα video games, οι απομονωμένοι άνδρες της Ιαπωνίας μεγαλώνουν και πλέον ο αριθμός όσων είναι 40 με 64 ετών ξεπερνά τους 610.000, ανέφερε έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάρτιο. Άλλη έρευνα τοποθετεί τον αριθμό των απομονωμένων ανδρών ηλικίας 15 με 39 ετών στους 540.000.