Ο παραδοσιακός κήπος μιας ιστορικής κατοικίας 900.000 ευρώ γίνεται ξανά σμπαράλια, για 15η φορά, και η συνταξιούχος ιδιοκτήτρια δεν μπορεί να το χωνέψει.

Η Victoria Coldrey μετακόμισε στην αγροικία του 19ου αιώνα πριν από 20 χρόνια και έχει δει ουκ ολίγες φορές τους αφηρημένους οδηγούς να καταστρέφουν τον ενός μέτρου μαντρότοιχο. Δεκαπέντε συγκεκριμένα!

Η 71χρονη ζητά πλέον επιτακτικότερα από ποτέ από τον βρετανικό δήμο του Κέιμπριτζ να βάλει σήμανση έξω από το σπίτι της, μπας και σταματήσουν οι αυτοκινητιστές να σμπαραλιάζουν τον πέτρινο τοίχο.

Ο οδηγός του Golf που γκρέμισε τον μαντρότοιχο στις 12 Μαΐου εγκατέλειψε μάλιστα το σημείο, αφήνοντάς της υπόλοιπο 17.000 δολαρίων για τις επισκευές. Το σπίτι βρίσκεται πάνω σε στροφή δρόμου με όριο ταχύτητας τα 95 χλμ/ώρα (60 μίλια/ώρα), κι έτσι πολλοί έχουν χάσει τον έλεγχο του οχήματός τους στα 20 αυτά χρόνια. Και ακόμα λιγότεροι σταμάτησαν για να πληρώσουν τα σπασμένα φυσικά.

Αυτή η αναποδιά τής έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα κάπου 240.000 ευρώ σε επισκευές. «Έχει καταντήσει γελοίο», λέει η χήρα που μόλις ολοκλήρωσε την επιδιόρθωση από το προηγούμενο τρακάρισμα! Που έλαβε χώρα τον Ιανουάριο.

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ο τοίχος γκρεμίστηκε 5 φορές. Και 15 φορές στις δύο δεκαετίες που έχει το σπίτι. Έτσι περνά τον χρόνο της, καθώς όπως λέει ο τοίχος θέλει κάνα τρίμηνο για να φτιαχτεί όπως πρέπει.

«Δεν κάνουν τίποτα», παραπονιέται χαρακτηριστικά για τον δήμο, «ούτε ένα σήμα, ούτε μια προειδοποίηση».