«Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν»

Ο Πέπε Γκρίλο συνεχίζει την πολεμική του έναντι της κεντροαριστεράς


ΚΟΣΜΟΣ
21:34
27/02/2013
«Δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κανέναν»
1
loading

Απρόθυμος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι στην Ιταλία, εμφανίζεται ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρια, Πέπε Γκρίλο, αν και δέχεται να συζητήσει την ψήφιση μέτρων που συμφωνούν με το πρόγραμμά του.

«Ο Μπερσάνι ευθύνεται για πολιτική παρενόχληση. Εδώ και αρκετές ημέρες παρενοχλεί το κίνημά μας με απαράδεκτες προτάσεις. Δεν πρόκειται να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ούτε σε εκείνον, ούτε σε κανέναν άλλο», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκρίλο στο ιστολόγιο του.

Ο κωμικός ηθοποιός κι επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρια χαρακτήρισε τον Μπερσάνι «έναν ζωντανό-νεκρό, που κατάφερε κερδίζοντας να χάσει», ενώ το μόνο ισχνό περιθώριο συνεργασίας που άφησε αφορά την δυνατότητα «να ψηφίσει νόμους που σχετίζονται με το πρόγραμμά του, όποιος κι αν τους προτείνει».

Ο Μπερσάνι, ο οποίος χθες πρότεινε συνεργασία στο κίνημα του Γκρίλο, απάντησε ότι «όσα έχει να μου πει ο Γκρίλο - συμπεριλαμβανομένων και των προπηλακισμών - θέλω να τα ακούσω στην Βουλή και στην Γερουσία, διότι εκεί ο κάθε ένας καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του».

Σχολιαστές επισήμαναν σήμερα ότι η κεντροαριστερή συμμαχία θα μπορούσε να συνεργασθεί με το Κίνημα Πέντε Αστέρω,ν ακολουθώντας το υπόδειγμα της Σικελίας.

Στο μεγαλύτερο νησί της χώρας, πολλά μέτρα που προτάθηκαν από τον κεντροαριστερό περιφερειάρχη Ροζάριο Κροτσέτα στηρίζονται και από το κίνημα του Γκρίλο που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις τοπικές εκλογές.

Η συνεργασία εξελίσσεται με αποδοτικό τρόπο και ο ίδιος ο Γκρίλο την χαρακτήρισε «εξαιρετική περίπτωση». Απ' ό,τι φαίνεται όμως, το κλίμα εντός του κοινοβουλίου της Ρώμης πρόκειται να είναι σαφέστατα τεταμένο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΑ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ !! ΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει