Να τι έκαναν οι γονείς του Μπιλ Γκέιτς για να του δώσουν προβάδισμα στη ζωή

Οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην κατοπινή του επιτυχία


ΚΟΣΜΟΣ
14:03
16/06/2019
Να τι έκαναν οι γονείς του Μπιλ Γκέιτς για να του δώσουν προβάδισμα στη ζωή
2
loading

Είναι γεγονός πως πολλά πράγματα έπρεπε να συνδυαστούν για να γίνει ο Μπιλ Γκέιτς ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου για σειρά ετών.

Ο ίδιος αποδίδει ωστόσο τους περισσότερους παράγοντες στον τρόπο που τον μεγάλωσαν οι γονείς του, William Gates και Mary, έναν σχετικά ανορθόδοξο τρόπο, όπως λέει ο Μπιλ τζούνιορ.

Ο Γκέιτς έχει μιλήσει κατά καιρούς για τα παιδικά του χρόνια, αποδίδοντας τα εύσημα στους γονείς του. Και να γιατί.

Του ενστάλαξαν την αρετή της προσφοράς

Η οικογένεια των Γκέιτς ήταν άνθρωποι κοινωνικοί και φιλάνθρωποι, αναγκάζοντας και τα παιδιά τους να παίρνουν μέρος στις δράσεις τους. Η παροιμιώδης φιλανθρωπία του Μπιλ από εδώ έλκει την καταγωγή της…

Τον μεγάλωσαν με μεγάλο βαθμό αυτονομίας

Η μάχη μεταξύ γονεϊκής εξουσίας και παιδικής ανεξαρτησίας δεν είναι κάτι καινούριο. Οι γονείς του Μπιλ επέλεξαν πάντως το δεύτερο. Ακόμα και σε ιδιωτικό σχολείο παροιμιώδες για τον βαθμό ελευθερίας των μαθητών του τον έγραψαν. Και ήταν σε αυτό το σχολείο που ο Μπιλ ήρθε σε επαφή με τους υπολογιστές, όπως είχε πει σε συνέντευξή του στη «Wall Street Journal».

Ήταν όμως και το άλλο, πως του επέτρεπαν 13 χρονών παιδάκι να πηγαίνει τα βράδια στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον για να χρησιμοποιεί τους υπολογιστές του. Ακόμα και διάλειμμα από το γυμνάσιο τού επέτρεψαν να κάνει, τελειόφοιτος μάλιστα, ώστε να δουλέψει ως προγραμματιστής σε ένα εργοστάσιο.

«Η Mary κι εγώ ανησυχήσαμε όταν εγκατέλειψε το Χάρβαρντ», είχε πει ο μπαμπάς σε συνέντευξή του για την εποχή που ο τζούνιορ παράτησε το πανεπιστήμιο για να ιδρύσει τη Microsoft. Όχι μόνο δεν του είπαν «όχι», αλλά τον υποστήριξαν κιόλας σε κάθε επιχειρηματικό του βήμα…

Δεν τον άφηναν να τα παρατήσει όσο κακός κι αν ήταν

Οι γονείς του Μπιλ μεγάλωναν ένα έξυπνο παιδάκι που ήταν καλό σε πολλά. Όχι όμως σε όλα. Τι έκαναν; Τον ανάγκαζαν να συνεχίζει ακόμα και σε δραστηριότητες που δεν ήταν καλός, ώστε να μάθε την αποτυχία, αλλά και το ίδιο το γεγονός ότι δεν μπορείς να διαπρέπεις στα πάντα.

Ο Μπιλ πήγαινε κολυμβητήριο, έπαιζε ποδόσφαιρο, ράγκμπι, ακόμα και τρομπόνι μάθαινε με δάσκαλο στο σπίτι, χόμπι στα οποία δεν ήταν ακριβώς ο καλύτερος. Τι έμαθε ο μικρός από όλα αυτά; Όπως το είπε ο ίδιος στο περιοδικό «Fortune»: «η αποτυχία είναι απολύτως φυσιολογική και αποδεκτή»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar John From NY

    Παράτησε το πανεπιστήμιο αλλά δεν τον άφηναν να τα παρατήσει όσο κακός και να ήταν. Ένταξη οκ μας έπεισαν! Αυτό με το να παρατήσεις το κολλέγιο με ξεπερνάει. 1 στους 1 εκ. που παρατάν το κολλέγιο πετυχαίνουν και όχι εκτός Αμερικής. Εκτός Αμερικής ούτε σουβλατζης χωρίς πτυχίο. Επίσης αυτά γινόντουσαν παλιά που είχε ανάπτυξη η Αμερική. Τώρα χωρίς πτυχίο δεν σε παίρνει κανείς. Όλες τις αγορές τις έχουν τα μεγαθήρια τώρα. Άντε να πεις ξεκινάω να φτιάξω ένα κινητό. Χωρίς λειτουργικό από Google είσαι πεθαμενος. Άντε ξεκινάω ένα λογισμικό σαν excel. Είναι τόσο εγκατεστημένο το office που δεν έχεις καμία ελπίδα. Όλοι Αμερική για μεγάλες εταιρείες δουλεύουν αφού όλα τους ανήκουν. Ακόμα και τα ιατρεία τα αγοράζουν αλυσίδες νοσοκομείων.

    1. avatar Vang

      Προφανώς δεν μπορούν να γίνουν όλοι δισεκατομμυριούχοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει