Η παραγκούπολη Klong Toey στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης στεγάζει όχι λιγότερους από 100.000 ανθρώπους πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας.

Χτισμένη όπως-όπως κατά μήκος ενός καναλιού, το έγκλημα και οι αρρώστιες έχουν τον πρώτο λόγο εδώ.

Ο «φωτογραφικός παράδεισος» για επαγγελματίες και τουρίστες είναι για τους ενοίκους του κάτι ολότελα διαφορετικό. Το υλικό που τραβήχτηκε στις 15 Μαΐου δείχνει τους πενταβρόμικους δρόμους, τα ανατριχιαστικά επίπεδα ρύπανσης, ακόμα και ένα κοριτσάκι να κάνει την ανάγκη της στον δρόμο.

Η παραγκούπολη, που στεγάζει τους παρίες από το 1989, είναι συχνό θέμα πολιτικής τριβής στην Ταϊλάνδη, καθώς είναι εικόνες που δεν τιμούν κανένα κυβερνώντα.

Σύντομα θα είναι παρελθόν, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός λιμένος Ταϊλάνδης, καθώς τα 355 στρέμματα στην καρδιά της πόλης είναι φιλέτο και τα διεκδικούν πολλοί. Ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο ονειρεύονται οι τοπικοί αξιωματούχοι, μόνο που για να συμβεί αυτό θα πρέπει να διώξουν τις 12.500 οικογένειες που κατοικούν παρανόμως εδώ.

Ο πρωθυπουργός πάντως Πραγιούθ Τσαν-ότσα, που επισκέφτηκε την παραγκούπολη την περασμένη βδομάδα, επιβεβαίωσε την κυβερνητική πρόθεση να εκμεταλλευτούν εμπορικά την περιοχή, ακόμα και με τη βία, αν χρειαστεί…