Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η προεκλογική εκστρατεία ενόψει της ψηφοφορίας για την ανανέωση του ιταλικού κοινοβουλίου και οι πολιτικοί αρχηγοί ετοιμάζονται για τις τελευταίες ομιλίες τους.

Ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστεράς, πρόκειται να πραγματοποιήσει απόψε ομιλία στο θέατρο Άμπρα Γιοβινέλι, στο κέντρο της Ρώμης. Η συμμαχία της κεντροαριστεράς επέλεξε έναν κλειστό χώρο περιορισμένης χωρητικότητας, ώστε ολοκληρώσει την προεκλογική εκστρατεία της με σχετικά «χαμηλούς τόνους».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, επικεφαλής της κεντροδεξιάς συμμαχίας, αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη αποψινή συγκέντρωσή του στην Νάπολη. Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες πήρε την απόφασή του αυτή διότι μια οξεία επιπεφυκίτιδα τον ανάγκασε να περιορίσει τις εμφανίσεις του. Θα απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του που θα συγκεντρωθούν στην μεγαλούπολη του ιταλικού νότου μέσω βιντεοσύνδεσης.

Αρκετοί αναμένουν με ανυπομονησία παράλληλα την αποψινή συγκέντρωση του Μπέπε Γκρίλο στην πλατεία Σαν Τζοβάνι της Ρώμης. Η ιστορική αυτή πλατεία «χωράει» πάνω από 150.000 ανθρώπους και ο κωμικός θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι το κίνημα των Πέντε Αστέρων καταφέρνει να εκφράσει μαζικά την δυσαρέσκεια για την συνεχιζόμενη ύφεση και την διαφθορά μεγάλου μέρους του πολιτικού και επιχειρηματικού χώρου.

Ο Μάριο Μόντι για την σημερινή του ομιλία επέλεξε το ιστορικό θέατρο Λα Πέργκολα της Φλωρεντίας. «Διάλεξα την Φλωρεντία, πρωτεύουσα της Αναγέννησης, διότι πιστεύω ότι η Ιταλία πρέπει να ξαναγεννηθεί, στηριζόμενη στις ίδιες σπουδαίες βάσεις», δήλωσε ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Απόψε, όλοι οι αρχηγοί κομμάτων και πολιτικών συμμαχιών πρόκειται να απευθύνουν την τελική τους έκκληση στους ψηφοφόρους, από την τηλεόραση.