Την στήριξή του στον υποψήφιο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, εξέφρασε ανοιχτά ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Παράλληλα, κάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν το ΔΗΚΟ να τον ψηφίσουν.

Μιλώντας, ύστερα από συνάντηση που είχαν, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «όλοι πρέπει να αναλογιστούν σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο τόπος. Ένα μέρος του λαού πεινά και γι’ αυτό χρειάζονται όλοι στην υπηρεσία της πατρίδας».

Σε ερώτηση, γιατί τάσσεται ανοικτά υπέρ του Νίκου Αναστασιάδη, ο Μακαριώτατος απάντησε ότι «αν είχαμε ομαλό πολιτικό βίο, η Εκκλησία θα περιοριζόταν στα καθήκοντα της». Ωστόσο, πρόσθεσε, «σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, όπου μέρος του λαού πεινά, η Εκκλησία δεν μπορεί να κρατήσει το στόμα της κλειστό γι’ αυτό και λαμβάνει θέση. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι δεδομένη».

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο. Έχουμε, είπε, «ένα κοσμικό ευρωπαϊκό κράτος, αλλά δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε την ιστορική προσφορά της Εκκλησίας για αιώνες ως εθναρχούσα στον τόπο μας». Γι’ αυτό, πρόσθεσε ο κ. Αναστασιάδης, «πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις στις κρίσιμες στιγμές, που διερχόμαστε».