Για τους περισσότερους έλληνες υποψήφιους οδηγούς, οι εξετάσεις που τους δυσκολεύουν είναι μάλλον το πρακτικό μέρος με την «πορεία», παρά το θεωρητικό όπου καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Και όμως για έναν 28χρονο Βρετανό από το Λονδίνο, οι θεωρητικές εξετάσεις φαίνεται πώς είναι κυριολεκτικά ένα  μαρτύριο, καθώς έχει κοπεί ούτε λίγο-ούτε πολύ 107 φορές! Αυτό φυσικά δίνει κάθε δικαίωμα στη βρετανική «Telegraph» να του απονείμει τον τίτλο του «χειρότερου βρετανού οδηγού»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, ο υποψήφιος οδηγός -που παραμένει ανώνυμος-, έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής, 3.317 λίρες, ήτοι 3.787 ευρώ, προσπαθώντας να περάσει τις θεωρητικές εξετάσεις, καθώς κάθε μια κοστίζει 31 λίρες.

Η εξέταση περιλαμβάνει ένα τεστ πολλαπλών απαντήσεων διάρκειας 57 λεπτών. Από τις 50 ερωτήσεις, πρέπει να απαντηθούν σωστά τουλάχιστον οι 43.

Επιπλέον, περιλαμβάνει ένα τεστ αντίληψης κινδύνου στο οποίο η βάση είναι 44 στα 75. Αφού περάσει τις θεωρητικές εξετάσεις, ο υποψήφιος μπορεί να προχωρήσει στην πρακτική.

Εκπρόσωπος σχολής οδήγησης δήλωσε πως πρόκειται σαφώς για έναν ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό εξετάσεων, αλλά «είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι καθένας μαθαίνει με το δικό του ρυθμό».