Ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο βρέθηκε σήμερα ξυλοκοπημένος και δεμένος σε ένα δέντρο στην έρημο κοντά στο Κάιρο, τέσσερις ημέρες έπειτα από διαδήλωση με αίτημα την απομάκρυνση του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι μετά την οποία αγνοείτο η τύχη του, δήλωσε πηγή της ασφάλειας και ένας συνεργάτης του.

Ο Ιμπραχίμ Χανάφι, ο οποίος μετά τον ξυλοδαρμό του έφερε μώλωπες στην πλάτη, συνεργάζεται με το Μέτωπο Ελευθερίας για Ειρηνική Αλλαγή και πριν από την επίθεση συνέλεγε στοιχεία για ό,τι θεωρούσε πως συνιστά «παραβίαση» από την πλευρά των ισλαμιστών πολιτικών, δήλωσε ο γενικός συντονιστής της οργάνωσης Χισάμ Ελ Σαρίφ.

«Οι συνάδελφοί μας στο κίνημα και η αστυνομία τον βρήκαν δεμένο σε ένα δέντρο, γυμνό και με μια επιστολή στην οποία υπήρχαν απειλές (…) εναντίον οποιουδήποτε μιλάει (αρνητικά) για την (Μουσουλμανική) Αδελφότητα», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στο ισλαμιστικό κίνημα από το οποίο προέρχεται ο πρόεδρος Μόρσι.

Εκπρόσωπος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δήλωσε ότι το κόμμα του δεν έχει καμία σχέση με τον ξυλοδαρμό του Χανάφι, ή οποιαδήποτε ανάμειξη σε άλλες «αισχρές ενέργειες».

Αντιπολιτευόμενες οργανώσεις καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες κάποιοι ακτιβιστές δέχθηκαν επίθεση αφού επέκριναν την κυβέρνηση του Μόρσι.

Πηγή της αιγυπτιακής ασφάλειας επιβεβαίωσε ότι ο Χανάφι βρέθηκε ξυλοκοπημένος και δεμένος, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Σήμερα εξάλλου εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι διαδήλωσαν στο Κάιρο για να καταδικάσουν τη βία μετά τις φονικές συγκρούσεις που σημειώνονται εδώ και εβδομάδες ανάμεσα στην αστυνομία και διαδηλωτές που τάσσονται κατά του ισλαμιστή προέδρου.

Το Κόμμα Οικοδόμησης και Ανάπτυξης, πολιτική πτέρυγα της ριζοσπαστικής οργάνωσης Γκαμάα αλ Ισλαμίγια, είχε ζητήσει την πραγματοποίηση αυτής της συγκέντρωσης με σύνθημα «Μαζί κατά της βίας», κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι αυτή ευθύνεται για την βία.