Μία σοκαριστική ιστορία που διαδραματίστηκε στη Γαλλία ήρθε ξανά στο φως της επικαιρότητας σε αναμονή της πολύκροτης δίκης.

Η υπόθεση του Γάλλου γιατρού Frederic Pechier είχε συγκλονίσει τη Γαλλία το 2017 καθώς ο αναισθησιολόγος εκείνη την περίοδο είχε κατηγορηθεί για επτά περιπτώσεις ασθενών στους οποίους προκαλούσε ανακοπή σε ασθενείς του και μετά τους επανέφερε στη ζωή.

Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις, οι ασθενείς πέθαναν, ενώ στις υπόλοιπες πέντε, οι ασθενείς ανέκτησαν τις αισθήσεις τους.

Ο Γάλλος αναισθησιολόγος, συνελήφθη ξανά ως ύποπτος για τη δηλητηρίαση πάνω από 50 ασθενών με σκοπό μόνο και μόνο να εντυπωσιάσει τους συναδέλφους του, αφού την ώρα που ψυχορραγούσαν οι ασθενείς έπαιρνε την κατάσταση στα χέρια του και τους έσωζε. Όχι όμως πάντα με επιτυχία.

Οι εισαγγελείς που του απήγγειλαν κατηγορίες τον παρομοίασαν με έναν πυρομανή πυροσβέστη ενώ κρατείται μέχρι τη δίκη του. Οι αρχές τον συνδέουν τουλάχιστον με 20 θανάτους την ώρα της βάρδιάς του στα 17 χρόνια που εργαζόταν σε κλινικές και νοσοκομεία στην Μπεσανσόν της ανατολικής Γαλλίας.

Όπως αναφέρει η New York Post το κατηγορητήριο ανέφερε ότι ο Pechier «πείραζε» τα φάρμακα της αναισθησίας σε εγχειρήσεις ρουτίνας. Αυτό, προκαλούσε ανακοπές στους ασθενείς και τότε ο αναισθησιολόγος ως «από μηχανής θεός» παρενέβαινε και έσωζε – όχι πάντα – τους ασθενείς που έβλεπαν τον χάρο με τα μάτια τους.

Ο αναισθησιολόγος επιμένει ότι είναι αθώος και λέει ότι τον καλούσαν να παρέμβει λόγω των ικανοτήτων του και του ταλέντου του και τώρα το πληρώνει. Του απαγορεύτηκε ήδη να εξασκεί το επάγγελμά του και αναμένεται η δίκη του.