Τούρκος δήμαρχος αποκάλεσε «Έλληνες» τους κατοίκους της Τραπεζούντας

«Αυτοί έχασαν τον έλεγχο για τα καλά, ντροπή σε εκείνους που θα τους ψηφίσουν»


ΚΟΣΜΟΣ
15:29
15/05/2019
Τούρκος δήμαρχος αποκάλεσε «Έλληνες» τους κατοίκους της Τραπεζούντας
1
loading

Ένας δήμαρχος συνοικίας της Κωνσταντινούπολης αποκάλεσε εμμέσως τους κατοίκους της Τραπεζούντας «Έλληνες» προκαλώντας σάλο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το sigmalive, ο δήμαρχος του Εσενλέρ στην Κωνσταντινούπολη Τεβφίκ Γκιοκσού, ο οποίος εκλέχτηκε με το κυβερνών κόμμα, άφησε αιχμές για «ελληνική» καταγωγή του Εκρέμ Ιμάμογλου, του νικητή του μητροπολιτικού δήμου στις 31 Μαρτίου, λέγοντας ότι «πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου», αλλά αυτό που προκάλεσε την οργή των κομμάτων της Τουρκίας ήταν όταν -απευθυνόμενος στον κόσμο- ρώτησε: «Από πού κατάγεται (ο Ιμάμογλου);», για να λάβει την απάντηση: «Από την Τραπεζούντα». Τότε ο δήμαρχος Εσενλέρ, χλευάζοντας, σχολίασε: «Α, τότε είναι άλλη υπόθεση», με την έννοια ότι εφόσον εκεί είναι Έλληνες, άρα γι’ αυτό οι Έλληνες τον θεωρούν δικό τους.

Στέλεχος του «Καλού Κόμματος» της ακροδεξιάς, τον «στόλισε» κανονικά: «Άτιμος, ευτελής, ποταπός, τέρας… Αυτοί έχασαν τον έλεγχο για τα καλά. Ντροπή σε εκείνους που θα τους ψηφίσουν στην Τραπεζούντα, ο (υπουργός Εσωτερικών) Σουλεϊμάν Σοϊλού πρέπει απόψε κιόλας να απομακρύνει τον δήμαρχο του Εσενλέρ από τα καθήκοντά του. Αυτή η πόλη δεν δέχεται τέτοιες προσβολές. Πρέπει να απομακρυνθεί αυτός ο ποταπός που είπε Έλληνες τους κατοίκους της Τραπεζούντας. Ως Υπουργός από την Τραπεζούντα κι ο ίδιος πρέπει να το κάνει».

Ο βουλευτής του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μεχμέτ Μπεκάρογλου έγραψε στο τουίτερ: «Τεβφίκ Γκιοκσού, λίγη ντροπή, φοβού τον Αλλάχ. Τι είναι αυτά; Τι σημαίνει "κέρδισαν οι Έλληνες"! Έλεος πια, δεν έμεινε τσίπα πάνω σας. Ντροπή!», ανέφερε.

Αλλά και στο twitter η αντίδραση είναι μεγάλη. Μέσω του hashtag #Trabzonlular (κάτοικοι της Τραπεζούντας), πολίτες καλούν τον δήμαρχο του Εσενλέρ να ζητήσει συγνώμη.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Zebrugge

    Αριστερός τούρκος?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει