Ως παράδειγμα προς αποφυγή χρησιμοποίησε την Ελλάδα ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, προκειμένου να ασκήσει επίθεση στον πολιτικό του αντίπαλο για τις προσεχείς εκλογές της 24ης-25ης Φεβρουαρίου, Μπέπε Γκρίλο, καλώντας τον να επισκεφθεί την Ελλάδα για να δει πώς θα κάνει την Ιταλία.

Μιλώντας στην πρωινή πολιτική εκπομπή της κρατικής RAI, ο Μόντι δήλωσε: «Ας πάτε κύριε Γκρίλο μια φορά σε μια ελληνική πλατεία, από το να μένετε στις ιταλικές πλατείες και θα δείτε την απόγνωση, την διαμαρτυρία και τις πλατείες γεμάτες από νέο-φασίστες. Αν θέλει με τις φωνές του και τον επιβλαβή λαϊκισμό του να μας μετατρέψει σε Ελλάδα, ας το κάνει. Εγώ δεν έχω να κάνω με αυτό τον λαϊκισμό».

Ο Μάριο Μόντι συμπλήρωσε πως μπορεί ο Γκρίλο να γεμίζει τις πλατείες στην Ιταλία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, αλλά «ας μην λέμε βλακείες, που θα φέρουν μόνο σύγχυση στο μυαλό των πολιτών».

Σημείωσε πως δεν ακολουθεί τις προσταγές της Ευρώπης, όμως «κατάφερα μαζί με την επιμονή των Ιταλών να βγει η χώρα από την οικονομική καταστροφή, λέγοντας όχι στην Ευρώπη που ήθελε να μας δανείσει για να μας σώσει. Αν το είχαμε κάνει, θα ήμασταν όπως η Ελλάδα».

TAGS