Το γερμανικό AfD είναι το μόνο κόμμα που δεν βλέπει πρόοδο στην Ελλάδα

Το ακροδεξιό κόμμα υποστηρίζει οτι η Αθήνα δεν υλοποιεί επαρκώς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει


ΚΟΣΜΟΣ
22:49
10/05/2019
Το γερμανικό AfD είναι το μόνο κόμμα που δεν βλέπει πρόοδο στην Ελλάδα
7
loading

Το γερμανικό κοινοβούλιο συζήτησε την Παρασκευή αίτημα του λαϊκίστικου και ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) που αφορούσε την Ελλάδα. Η Αθήνα, θα πρέπει κατά το AfD να επιστρέψει την τελευταία δόση ύψους 15 δισεκ. ευρώ του τρίτου προγράμματος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΣΜ). Αιτιολογώντας το αίτημα του κόμματος του, ο βουλευτής του AfD και πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού Πέτερ Μπέρινγκερ υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν υλοποιεί επαρκώς τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Τα πρόσφατα μέτρα υπέρ των συνταξιούχων και οι φοροελαφρύνσεις, δεν θα επιτρέψουν να επιτευχθεί το συμφωνημένο πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό. Συνεπώς η Ελλάδα θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Μπέρινγκερ, να επιστρέψει στον ΕΜΣ την τελευταία δόση που έλαβε τον Αύγουστο το 2018, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Μιλώντας εκ μέρους των Χριστιανοδημοκρατών, ο βουλευτής Έκαρντ Ρέμπεργκ, καταλόγισε στην AfD έλλειψη αλληλεγγύης προς έναν ευρωπαίο εταίρο. Και ο ίδιος βλέπει με κριτική ματιά τις πρόσφατες οικονομικές αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, αρμόδιοι όμως να τις κρίνουν είναι πρωταρχικά οι θεσμοί, τόνισε ο κ. Ρέμπεργκ. Άλλωστε, στη συμφωνία με την Ελλάδα δίνεται έμφαση στην τήρηση των μακροοικονομικών στόχων, ενώ βραχυπρόθεσμα επιτρέπονται ελαστικοί χειρισμοί. Πέραν αυτού, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει να παρουσιάσει επιτυχίες: μείωση της ανεργίας κατά 10%, ετήσια οικονομική αύξηση πάνω από 2%, επιστροφή στις χρηματαγορές. Έπειτα, η Ελλάδα επέδειξε υπευθυνότητα σε σειρά θεμάτων, μεταξύ άλλων στην επίλυση του ζητήματος του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας.

Ανάλογη επιχειρηματολογία ανέπτυξε η εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Σόνια Αμαλία Στέφεν. Σύμφωνα με την κ. Στέφεν, το πρωί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκoύ Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρεγκλίνγκ, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, πιστοποίησε στην Ελλάδα «μεγάλη πρόοδο», οικονομική αύξηση κατά 2,2% για φέτος και τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 20 ετών αναφορικά με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος, το αίτημα του AfD απέρριψαν οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς Die Linke. Το ζήτημα παραπέμφθηκε προς περαιτέρω συζήτηση στην Επιτροπή Προϋπολογισμού.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Sv7n

  Ούτε εγώ βλέπω βελτίωση. Το χρέος αυξήθηκε και ο λαός ακόμα υποφέρει.

  1. avatar Καο εσυ

   το ιδιο μυαλο μαυτους εχεις!

   1. avatar Sv7n

    H μόνη διαφορά είναι οτι αρμέγουν τον κόσμο για να βγάζουν πλεονάσμα. Δύσκολη αλλαγη.

 2. avatar Λογοκρισία

  Hello!

 3. avatar Ακούν ερπύστριες και φτιάχνονται

  Έχει ταυτόσημες απόψεις με τους ακροδεξιούς της ΝΔ!
  Ανθελληνικές!

 4. avatar Το κόμμα αυτό

  λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Ο,τι πλεόνασμα υπάρχει πρέπει να εξάγεται. Αυτές είναι οι συμφωνίες που έχουν κάνει οι τελευταίες κυβερνήσεις. Πού ακριβώς βρίσκεται η υπερβολή;;; Το ζαβό που έχουμε για πρωθυπουργό, τάζει για να κερδίσει τις εκλογές. Το κόμμα του πράγματι θα τα δώσει. Αν βγει πάλι, θα τα ξαναπάρει πίσω, αφού πρέπει να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας, ειδάλλως θα υπάρξει νέο μνημόνιο. Αν δεν βγει και καθίσει στο θώκο το ξώγαμο του Τερη Χρυσού, πάλι θα τα πάρει πίσω, για τους ίδιους λόγους. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, αυτός θα λέει πως τα έκανε έτσι η προηγούμενη κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ, σαν αντιπολίτευση, θα χτυπιέται πως ο,τι έχτισαν αυτοί το γκρεμίζει η ΝΔ. Δώστε κι άλλο σανό, λίγο έμεινε..

 5. avatar Leo1

  Το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα να στείλει στην Ελλάδα το Γ ράιχ να μας επιβάλει μνημόνιο όπως ξέρει μόνο αυτό. Μόνο να προσέχει τα βάτα μην σκίσει κανένα καλτσόν...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει