Ανησυχητική αύξηση στα περιστατικά τοποθέτησης εμφυτευμάτων σε ανδρικά γεννητικά μόρια αναφέρουν γιατροί στην Αυστραλία.

Μάλιστα, οι άνδρες κάνουν μόνοι τους τις εμφυτεύσεις, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως λιωμένα καλύμματα οδοντόκρεμας, κουμπιά, ζάρια και roller από αποσμητικά για να… «επεκτείνουν» τον ανδρισμό τους.

Σκοπός τους δεν είναι τόσο να επιμηκύνουν τα μόριά τους, εκτιμούν οι ειδικοί, αλλά να αλλάξουν την αίσθηση που νιώθουν.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο New South Wales στην Αυστραλία, ανακάλυψαν το «φαινόμενο» αυτό, όταν νοσηλευτές άρχισαν να καταγράφουν πολλά περιστατικά με άνδρες κρατούμενους και δερματικές μολύνσεις στα γεννητικά τους όργανα.

Οι μολύνσεις προκαλούνταν από «ξένα» αντικείμενα που είχαν τοποθετηθεί κάτω από το δέρμα του πέους τους.

Για να επιβεβαιώσουν το γεγονός, οι ερευνητές ρώτησαν κρατούμενους σε σωφρονιστικά ιδρύματα στην περιοχή του Queensland και της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η έρευνά τους δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση PloS One και όπως αναφέρει το 6% των ανδρών είχαν προχωρήσει σε ανάλογη «εμφύτευση», με την πλειοψηφία αυτών να το έχει κάνει όσο βρισκόταν στη φυλακή.

Ένας κρατούμενος ανέφερε ότι τοποθέτησε μέσα στο μόριό του ένα κομμάτι από ντόμινο, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο για να κάνει την τομή, την άκρη ενός στυλό.

«Η υγεία τους διατρέχει μεγάλο κίνδυνο» ανέφερε ο καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας Basil Donovan. Και παρά την κοινή πεποίθηση ότι τα εμφυτεύματα αυξάνουν τη σεξουαλική ικανοποίηση των συντρόφων τους, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Journal of Sexual Medicine αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.

Αντίθετα, τα εμφυτεύματα είναι πιο πιθανό να προκαλούν δυσφορία στον ερωτικό σύντροφο, ενώ ενδέχεται να μειώνουν και την προστασία που προσφέρουν τα προφυλακτικά.