Ένας 18χρονος είναι το θύμα του τελευταίου κρούσματος ένοπλης βίας σε σχολεία στις ΗΠΑ, όπου δύο οπλισμένοι μαθητές εισέβαλαν σε λύκειο στο Ντένβερ της Πολιτείας Κολοράντο και άνοιξαν πυρ.

Ο 18χρονος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου αργότερα υπέκυψε, ενώ ακόμα επτά συμμαθητές του τραυματίστηκαν.

Αρκετοί από τους τραυματίες μαθητές του λυκείου στο Χάιλαντς Ραντς, προάστιο του Ντένβερ, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν. Την ίδια ώρα, συμμαθητές τους σοκαρισμένοι έβγαιναν από το σχολείο κλαίγοντας στην αγκαλιά των γονιών τους.

Οι δύο ένοπλοι είναι μαθητές του λυκείου, ο ένας 18 ετών και ο δεύτερος ανήλικος. Όπως περιέγραψε ένας από τους μαθητές, ο ένας από τους δράστες μπήκε σε τάξη του σχολείου κι άρχισε να ρίχνει πυροβολισμούς, αφού «έβγαλε ένα πιστόλι από μια θήκη για κιθάρα».

Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 1.800 μαθητές, ενώ στον χώρο φιλοξενούνται επίσης νηπιαγωγεία.

Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα ενώ ο σερίφης της περιοχής εξήγησε ότι η έρευνα που διενεργείται- με τη συνδρομή του FBI, βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια και ο ίδιος δεν θέλει να κάνει υποθέσεις.

Ορισμένες από τις χειρότερες επιθέσεις με τη χρήση όπλων έχουν διαπραχθεί στην Πολιτεία του Κολοράντο. Η χθεσινή επίθεση διαπράχθηκε πριν συμπληρωθεί ένας μήνας από την 20ή επέτειο της σφαγής στο λύκειο Κολουμπάιν στο κοντινό Λίτλτον, περίπου 8 χιλιόμετρα μακριά. Ήταν 20 Απριλίου του 1999 όταν δύο μαθητές του λυκείου Κολουμπάιν, 17 και 18 ετών, βαριά οπλισμένοι, σκότωσαν μέσα σε μερικά λεπτά 13 ανθρώπους, 12 συμμαθητές τους κι έναν καθηγητή, πριν αυτοκτονήσουν.

Το επεισόδιο αυτό παραμένει μια από τις χειρότερες σφαγές που έχουν διαπραχθεί ποτέ μέσα σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο απολογισμός θα ήταν πολύ πιο βαρύς αν είχαν πυροδοτήσει τις αυτοσχέδιες βόμβες τους.

Πέραν του Κολουμπάιν, στο Κολοράντο είχε γίνει μια επίθεση μέσα σε κινηματογράφο στην Ορόρα, άλλο προάστιο του Ντένβερ, το 2012, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι και είχαν τραυματιστεί δεκάδες άλλοι.

Το χθεσινό περιστατικό καταγράφηκε μία εβδομάδα μετά την επίθεση ενόπλου στον χώρο του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στη Σάρλοτ, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις. Ο 22χρονος πρώην φοιτητής συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση.