Την ανάσυρση δεύτερης βαλίτσας, με ανθρώπινη σορό σε κατάσταση αποσύνθεσης, από τον βυθό της Κόκκινης Λίμνης, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της Κυπριακής Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι στιγμής τα θύματα του 35χρονου που έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές της Μεγαλονήσου ανέρχονται στα πέντε. Τρία στη λίμνη του Μιτσερού και από ένα στο φρεάτιο του μεταλλείου και στο πεδίο βολής στην Ορούντα.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κόκκινη Λίμνη βρέθηκαν το πτώμα της 38χρονης Marry Rose Tiburcio από τις Φιλιππίνες και την γυναίκα που βρισκόταν στη βαλίτσα για την οποία καταγράφηκε ως αιτία θανάτου, «στραγγαλισμός – κεφαλοκλείδωμα». Όπως αποδείχθηκε, ήταν η 36χρονη Livia – Florentina Bunea από τη Ρουμανία, που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 μαζί με την 8χρονη κόρη της, Elena Natalia Bunea, η οποία αντιμετώπιζε προβλήματα αυτισμού.

Οι άλλες δύο σοροί ανήκαν στην 28χρονη Arian Palanas Lozano από τις Φιλιπίνες, που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού και στην 30χρονη Asmita Kahda Anu από το Νεπάλ, που εντοπίστηκε στο πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα για τις οποίες δεν διαπιστώθηκε η αιτία του θανάτου τους.

Μένει να φανεί σε ποια από τις γυναίκες/κοπέλες ανήκει το πτώμα που βρέθηκε σήμερα μέσα στην ταξιδιωτική βαλίτσα, καθώς το γεγονός ότι αυτό βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, δεν καθιστούσε εφικτό να συμβεί αυτό από τώρα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από το πρωί οι έρευνες τόσο στην Κόκκινη Λίμνη όσο και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο με τη χρήση του συστήματος σόναρ. Σύμφωνα με τον χειριστή του, Αλεχάντρο Παλμέιρο, οι έρευνες διεξάγονται σε τέσσερα στάδια: σάρωση, καταγραφή, ανάλυση και ακολούθως ανάσυρση οποιουδήποτε αντικειμένου.

Στη λίμνη Μεμί αναζητείται πλέον η σορός της 6χρονης Sierra, την οποία ο 35χρονος serial killer ισχυρίστηκε ότι δεν δολοφόνησε αλλά τη βρήκε νεκρή από αναρρόφηση εμεσμάτων.