Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα επιστρέφουν στην Υεμένη μετά από ένα μήνα

Είχαν ανασταλεί μετά την απαγωγή και τον φόνο ασθενούς


ΚΟΣΜΟΣ
11:17
05/05/2019
Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα επιστρέφουν στην Υεμένη μετά από ένα μήνα
1
loading

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά και πάλι τις δραστηριότητές της στο νοσοκομείο του Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, ο οποίες είχαν ανασταλεί για ένα μήνα μετά την απαγωγή και τον φόνο ενός ασθενούς.

Οι MSF σταμάτησαν τις δραστηριότητές τους στο Άντεν στις αρχές Απριλίου όταν μια ομάδα ενόπλων είχε απειλήσει το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αλ Σαντάκα και απήγαγε έναν ασθενή, ο οποίος αργότερα εντοπίστηκε νεκρός σε δρόμο της συνοικίας αλ Μανσούρα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Το νοσοκομείο των MSF στο Άντεν επανέλαβε τις δραστηριότητές του σήμερα, 5 Μαΐου, έπειτα από ένα μήνα», ανέφερε η ΜΚΟ στο Twitter.

Το Άντεν είναι η προσωρινή έδρα της κυβέρνησης της Υεμένης από το 2015 οπότε εκδιώχθηκε από τους σιίτες αντάρτες Χούτι από την πρωτεύουσα Σανάα.

Πολλά νοσοκομεία στην Υεμένη έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί και η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις οργανώσεις αρωγής για την παροχή ιατρικής βοήθειας στον πληθυσμό αλλά και για τη διανομή τροφίμων.

Οι συγκρούσεις, που μαίνονται εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια, έχουν προκαλέσει τον θάνατο περίπου 10.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ωστόσο ΜΚΟ εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος, με κάποιες να κάνουν λόγο για πενταπλάσιο αριθμό.

Περίπου 3,3 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι και 24,1 εκατομμύρια, δηλαδή τα δύο τρίτα του πληθυσμού, έχουν ανάγκη βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar giorgos

    ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει