Νέες και ραγδαίες εξελίξεις ενδέχεται να υπάρξουν στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν το 2007 από το σπίτι που έκαναν διακοπές οι γονείς της, στην Πορτογαλία. Έχουν συμπληρωθεί 12 χρόνια από την πολύκροτη υπόθεση που είχε συνταράξει την Ευρώπη και είχε αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και για εμπλοκή των γονιών του κοριτσιού, στην υπόθεση.

Οι αρχές της Πορτογαλίας οι οποίες ξανάνοιξαν την υπόθεση το 2013 διαθέτουν πλέον επιπλέον οικονομικούς πόρους στις έρευνες αλλά και επιπλέον προσωπικό.

Όπως μετέδωσε η Metro η οποία επικαλείται δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας Correio da Manha, αναφέρει ότι η αστυνομία έχει «ένα νέο στοιχείο αλλά και έναν νέο ύποπτο».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι είναι πολύ κοντά στο να εξιχνιάσουν την υπόθεση και στο να γίνει γνωστό τι ακριβώς συνέβη στην Μαντλίν ΜακΚαν εκείνο το βράδυ.

Η αστυνομία στο Πόρτο κρατά τις έρευνες απολύτως μυστικές κάνοντας μόνο τις «απαραίτητες» διαρροές για την εξέλιξη των ερευνών. Σε αυτό το πλαίσιο διέρρευσαν ότι το επίκεντρο των νέων ερευνών δεν περιλαμβάνουν τους γονείς της μικρής Μαντλίν.