Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο επικεφαλής του τρίτου σε μέγεθος επιχειρηματικού ομίλου συμμετοχών στη Νότια Κορέα.

Ο 52χρονος Τσέι Τάε Γουόν, πρόεδρος της εταιρείας συμμετοχών SK Holdings, κρίθηκε ένοχος στην δίκη του με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε 44,5 εκατομμύρια αμερικανικά δολάρια (49,7 δισ. γουόν) από δύο εταιρείες του ομίλου που τοποθέτησε σε μετοχές και άλλα αξιόγραφα στο χρηματιστήριο της Σεούλ το 2008.

Η απόφαση ακολούθησε την δέσμευση της εκλεγμένης προέδρου Παρκ Γκέουν-Χιε να πάψουν να επιβάλλονται ελαφριές ποινές σε κορυφαία στελέχη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που διοικούνται από οικογενειοκρατίες και κυριαρχούν στην οικονομική ζωή της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

H SK Holdings συμμετέχει σε 94 εταιρείες της Νότιας Κορέας και ο Τσέι ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία της δραστηριότητάς τους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της ιδίας της επιχείρησης. Το 2003, είχε καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση για λογιστική απάτη και παράνομες αγοραπωλησίες μετοχών αλλά αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης την ίδια χρονιά και του είχε απονεμηθεί χάρη από τον τότε πρόεδρο Λι Μιουνγκ Μπακ το 2008.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.