Στην αμερικανική Γερουσία προς έγκριση υποβλήθηκε ο διορισμός της Κέλι Νάιτ-Κραφτ στο αξίωμα της πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν επικυρωθεί, η Νάιτ-Κραφτ θα καταλάβει τον θώκο που παραμένει κενός αφότου τον εγκατέλειψε η Νίκι Χέιλι στα τέλη του 2018.

Η Νάιτ-Κραφτ, ως σήμερα πρέσβης των ΗΠΑ στον Καναδά, επελέγη τον Φεβρουάριο. Θεωρείται αμφιλεγόμενη επιλογή από ορισμένους, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ. Ο σύζυγός της Τζο Κραφτ είναι μεγιστάνας των μεταλλείων και των ορυχείων, η ίδια ήταν επιχειρηματίας. Είναι και οι δύο σημαντικοί χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων και είχαν συνεισφέρει ποσά στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Η Νάιτ-Κραφτ, που κατάγεται από την Πολιτεία Κεντάκι, ίδρυσε και διηύθυνε επί σειρά ετών μια εταιρεία συμβούλων και marketing. Αργότερα υπηρέτησε στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους.

Η πρώτη επιλογή του Τραμπ για την αντικατάσταση της Χέιλι ήταν η Χέδερ Νάουερτ, πρώην εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και πρώην παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, που όμως αποφάσισε να αποσύρει την υποψηφιότητά της, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους.