Αριθμό ρεκόρ επισκεπτών προσέλκυσε τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών το «Πάρκο Λουλουδιών» Keukenhof Gardens, γνωστό και ως «Πάρκο της Ευρώπης» στην πόλη Λίσε της Ολλανδίας.

Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι επέλεξαν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες σε ένα από τα μεγαλύτερα Πάρκα Λουλουδιών στην Ευρώπη.

«Ο συνδυασμός των ανθισμένων λουλουδιών και των λιβαδιών με τις τουλίπες στο Πάρκο και ο ηλιόλουστος καιρός είχαν ως συνέπεια στο Keukenhof να προσέλθει πλήθος κόσμου» ανέφερε ο διευθυντής του, Μπαρτ Σίμερινκ.

Κάθε χρόνο, το Keukenhof είναι αφιερωμένο σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Το 2019 το θέμα είναι οι τουλίπες και στους κήπους έχουν φυτευτεί πάνω από επτά εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών σε εντυπωσιακά χρώματα.

Το Πάρκο καλύπτει έκταση 32 εκταρίων, στην οποία οι επισκέπτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ επτά θαυμάσιων κήπων, να περιηγηθούν σε 30 ανθοκομικές εκθέσεις και να δουν 100 έργα τέχνης

Το Keukenhof, άρχισε να δημιουργείται τον 15ο αιώνα και επανασχεδιάστηκε το 1857 ως κτήμα με κάστρο. Άνοιξε για το κοινό το 1950 με πρωτοβουλία του δημάρχου του Λίσε που διοργάνωσε έκθεση τουλίπας.

Δύο από τους κήπους είναι αφιερωμένοι στον Πιτ Μοντριάν, Ολλανδό ζωγράφο και θεωρητικό, συνιδρυτή του νεοπλαστικισμού, του μοντερνιστικού καλλιτεχνικού κινήματος με χαρακτηριστικά την αφαίρεση, τη λιτότητα και τα βασικά χρώματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.