Στο λουκέτο οδεύει ένα βέγκαν καφέ στην Αυστραλία, το οποίο χρέωνε τους άνδρες 18% παραπάνω για να αναδείξει το θέμα της διαφοράς στις αμοιβές των δύο φύλων, προσφέροντας τα κέρδη του από το μέτρο αυτό σε φιλανθρωπικους σκοπούς.

Λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας του, τον Αύγουστο του 2017, το «Handsome Her» στη Μελβούρνη είχε προκαλέσει αίσθηση στα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, με τον πίνακα στον οποίο εξηγούσε τον «ανδρικό φόρο» που επέβαλε και την προτεραιότητα στις γυναίκες.

Σε κάποιους η ιδέα άρεσε, άλλοι κατήγγειλαν στα social media «αντίστροφο ρατσισμό», υποστηρίζοντας πως δεν πρόσφερε και πολλά στην αντιμετώπιση της ανισότητας.

«Ήταν μια ιδέα σαν αυτή του Ρομπέν των Δασών, να παίρνεις από τα πλούσιους και να δίνεις στους φτωχούς» είχε δηλώσει η συνιδιοκτήτρια του καφέ Alexandra O’Brien.

Ο «ανδρικός φόρος» θα επιβαλλόταν μόνο μία εβδομάδα κάθε μήνα, αλλά τελικά έγινε μόνιμος, όπως είχε πει στο Reuters η O’Brien, καθώς η μεγάλη δημοσιότητα οδήγησε σε αύξηση των πελατών που ήθελαν να τον πληρώσουν.

Οι ιδιοκτήτριες O’Brien και Tessa Plueckhahn ανακοίνωσαν πως κλείνουν το καφέ- το οποίο είχε γίνει και σημείο συνάντησης γυναικών και μελών της κοινότητας LGBT- επειδή θέλουν να προχωρήσουν σε άλλες κινήσεις στη ζωή τους και να γυρίσουν στην Αυστραλία.