Η Brianne Altice προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ όταν το 2015 συνελήφθη από την αστυνομία, κατηγορούμενη ότι είχε σεξουαλικές επαφές με μαθητές της που εκείνη την περίοδο ήταν 16 ή 17 ετών.

Η 39χρονη καθηγήτρια μετά τον εγκλεισμό της σε φυλακή της πολιτείας Γιούτα, περιμένει τώρα την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το δεύτερο αίτημά της για πρόωρη αποφυλάκιση.

Η Altice δηλώνει ότι έχει ωριμάσει τα χρόνια της φυλάκισής της και τώρα πιστεύει ότι δεν θα ξανακάνει τα ίδια λάθη.

Όπως αναφέρει το deseretnews.com, η καθηγήτρια έχει παραδεχθεί την ενοχή της για τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης, που προέκυπταν από τη σεξουαλική σχέση με τους έφηβους.

Μάλιστα η σχέση με τον έναν νεαρό συνεχίστηκε ενώ εκείνη ήταν ελεύθερη με εγγύηση, μετά την αρχική σύλληψή της, και είχε γίνει γνωστή η δράση της.

Συνολικά η Altice τιμωρήθηκε για τα αδικήματα με 30 χρόνια κάθειρξη.

Κατά την εξέταση του αιτήματός της ενώπιον της ειδικής επιτροπής, η καθηγήτρια τόνισε ότι έχει ολοκληρώσει δύο προγράμματα για τη σεξουαλική επιθετικότητα στη φυλακή και έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να ζητήσει βοήθεια.

«Η σχέση που είχα με τον εαυτό μου ήταν αρνητική. Δεν εκτιμούσα τις αξίες μου. Είχα πρόβλημα αυτοεκτίμησης», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως στα πρώτα κολακευτικά σχόλια που άκουσε από τους μαθητές της, θα έπρεπε να ζητήσει βοήθεια για να σταματήσει εκεί το όλο το θέμα.

«Έκανα αυτά που κατηγορούμαι. Από την αναγνώριση έρχεται η αλλαγή. Συνεχίζω σε αυτό το μονοπάτι. Απολογούμαι για το γεγονός πως δεν έπαιξα τον ρόλο που έπρεπε στην ζωή αυτών των παιδιών. Δυστυχώς είναι ένα μέρος της ιστορίας που δεν μπορώ να σβήσω. Δεν ήθελα να είμαι αυτός ο άνθρωπος. Τώρα είμαι σίγουρο και έχω πίστη πως θα συμπεριφερθώ καλά», δήλωσε μεταξύ άλλων η Altice.

Σχεδόν 4 χρόνια μετά, η 39χρονη καθηγήτρια κάνει τη δεύτερη προσπάθεια για πρόωρη αποφυλάκιση, καθώς υπό κανονικές συνθήκες θα έβγαινε το 2045.

Η απόφαση της έδρας, αναμένεται μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες.