Την Τετάρτη αρχίζουν και πάλι οι έρευνες στο φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού για την υπόθεση του serial killer στην Κύπρο, καθώς επιδιορθώθηκε το πρόβλημα που προέκυψε όταν κρίθηκε απαραίτητη η προσωρινή αναστολή των ερευνών, λόγω κινδύνου κατάρρευσης του φρεατίου.

Στο μεταξύ οι έρευνες στη Λίμνη Ξυλιάτου για τον εντοπισμό της 6χρονης συνεχίζονται και σήμερα μέχρι αργά το απόγευμα. Σε ασιατικής καταγωγής γυναίκα ανήκει το δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού σύμφωνα με τη νεκροτομή που ολοκληρώθηκε σήμερα και όπως μεταδίδει το philenews.com.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, με βάρκες, κάμερα-ρομπότ, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας. Μέλη της ΕΜΑΚ βρίσκονται στη λίμνη και επί λεμβών της υπηρεσίας αναζητούν περισσότερα στοιχεία. Ωστόσο, όπως έχουμε επισημάνει, το έργο δυσχεραίνει η σχεδόν μηδενική ορατότητα και η μορφολογία του βυθού.

Σε δηλώσεις του από το Ξυλιάτο, ο Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι επαναρχίζουν αύριο οι έρευνες στο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 38χρονης από τις Φιλιππίνες, την Κυριακή 14 Απριλίου, καθώς και το πτώμα μιας δεύτερης γυναίκας.

Συμπλήρωσε ότι σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί οτιδήποτε σήμερα στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο με τη ρομποτική κάμερα, αύριο θα γίνουν έρευνες με άλλο μέσο, πιθανώς με τη χρησιμοποίηση σκαφάνδρου, δηλαδή στολή υποβρύχιας κατάδυσης που δένεται με την επιφάνεια μέσω ομφαλίου λώρου.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε γύρω στις 15:00 στην παρουσία ανθρωπολόγων η νεκροτομή επί της δεύτερης σορού, που ανασύρθηκε από το φρεάτιο στο Μιτσερό.

Χθες Μεγάλη Δευτέρα διενεργήθηκε νεκροτομή από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, η οποία ωστόσο δεν έδωσε απαντήσεις για τα αίτια θανάτου και έτσι συνεχίστηκε και σήμερα στη παρουσία ανθρωπολόγων, σε μια προσπάθεια να διαφανούν τα αίτια θανάτου της δεύτερης γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας ακόμη δεν έχει εξακριβώθηκε.

Σήμερα, λήφθηκαν λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις με σκοπό την ταυτοποίηση της σορού.

Από τα προκαταρκτικά ευρήματα της νεκροτομής προκύπτει ότι η γυναίκα είναι ασιατικής καταγωγής, ενώ για την ταυτοποίηση της σορού θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA.

Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη σορός ανασύρθηκε το περασμένο Σάββατο από το φρεάτιο στο Μιτσερό και αφού ο 35χρονος συλληφθείς είχε παραδεχτεί και δεύτερο φόνο.

Εξάλλου, σήμερα μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν έρευνα σε υποστατικό στην παρουσία του 35χρονου υπόπτου, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του ΤΑΕ Λευκωσίας σε μια προσπάθεια να εξαχθούν περισσότερες πληροφορίες για τα εγκλήματα που διερευνώνται.