Ένας Αμερικανός και η σύντροφός του μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με θανατική ποινή, καθώς κατηγορούνται ότι έχτισαν ένα «σπίτι στη θάλασσα» στην Ταϊλάνδη.

Ο Chad Elwartowski κρύβεται μαζί με τη φίλη του Supranee Thepdet, μετά την ανακοίνωση του ναυτικού ότι απειλούν την ακεραιότητα της χώρας.

Το σπίτι τους, που βρίσκεται πάνω σε μία πλατφόρμα 20 τετραγωνικών μέτρων, έχει φτιαχτεί περίπου 19 χιλιόμετρα από την ακτή του Πουκέτ.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Elwartowski ισχυρίζεται ότι το σπίτι απέχει από την ακτή περισσότερα από 20 χιλιόμετρα, οπότε το θέμα δεν είναι στη δικαιοδοσία της Ταϊλάνδης.

«Το ναυτικό και η ομάδα του… εντόπισαν μια τσιμεντένια κατασκευή να επιπλέει στη θάλασσα, αλλά δεν ήταν κανείς πάνω» τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Προσέθεσε μάλιστα ότι το ναυτικό θα ερχόταν σε συνεννόηση με τους τοπικούς αξιωματούχους για «να σκεφτούν τι θα κάνουν στη συνέχεια». Σύμφωνα με το ναυτικό, το ζευγάρι δεν έχει ζητήσει την άδεια των Αρχών για την κατασκευή του σπιτιού.

Αν κριθούν ένοχοι, ο Elwartowski και η σύντροφός του, μπορούν να αντιμετωπίσουν ισόβια κάθειρξη, ακόμη και θανατική ποινή.

Ο Elwartowski έχει εργαστεί ως προγραμματιστής για τον στρατό των ΗΠΑ πριν γίνει επενδυτής σε Bitcoin.

Το ζευγάρι ανήκει σε ένα κίνημα που υποστηρίζει την κατασκευή σπιτιών σε διεθνή ύδατα ώστε οι ιδιοκτήτες να μην υπόκεινται στη νομοθεσία των κρατών.

Είναι μάλιστα και μέλη των «Ocean Builders», μιας ομάδας επιχειρηματιών που χρηματοδοτούν ανάλογες κατασκευές.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, ο Elwartowski ανέφερε ότι η κοινότητά τους είναι ένας τόπος όπου «οι άνθρωποι που αγαπούν την ελευθερία μπορούν να συγκεντρωθούν και να είναι πραγματικά ελεύθεροι».

Σε ανακοίνωση των «Ocean Builders» αναφέρεται ότι το ζευγάρι είναι απλώς ένοικοι στο οίκημα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

First Seastead in International Waters Now Occupied, Thanks to Bitcoin Wealth Two libertarians now have a private home off the coast of Thailand—proof of concept for a world of more competitive governance and greater ocean environmental health read more on my website.. Do you Really Love My Planet.?. Support (me) @bitcoingirlthailand Thank you ???????? ????????????????????…. #BitcoinGirlThailand #oceanbulleds #XLII #cryptocurrency #bitcoin #seasteading #seasteaders #floating #island #sailor #sailing #beach #summer #friends #bitcoingirl #love #happy #model #smart #life #fashion #instagood #fitness #healthy #food #smile #inspiration #beautiful #thailand

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nadia Summergirl (@bitcoingirlthailand) στις

Τι είναι τα «μικροέθνη»

«Πέρασαν μερικές βδομάδες εκεί και κατέγραψαν την περιπέτειά τους. Δεν έχουν αναμειχθεί στον σχεδιασμό του σπιτιού».

Ο αριθμός των σπιτιών που είναι χτισμένα σε διεθνή ύδατα δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά υπάρχουν αρκετά αποκαλούμενα «μικροέθνη» που έχουν δημιουργηθεί για τους ίδιους λόγους.

Αυτά αποτελούν ως αυτοανακηρυγμένα κράτη που δεν έχουν αναγνωριστεί από τις κυβερνήσεις των επίσημων κρατών, με πιο διάσημο τη «Sealand», που βρίσκεται σε μια εξωχώρια πλατφόρμα στη Βόρεια Θάλασσα.

Πολλά από αυτά τα «μικροέθνη» έχουν εμφανιστεί στην Αυστραλία.

TAGS