Ένας πολίτης της Μαλαισίας σκοτώθηκε και ένας ακόμη φέρεται ως αγνοούμενος μετά την ομηρεία στις εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης φυσικού αερίου στη νοτιοανατολική Αλγερία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Μαλαισίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ανιφάχ Αμάν εξέφρασε την ανησυχία του για την τύχη του αγνοουμένου Ταν Πινγκ Γι.

«Επιπλέον η επίσημη ανακοίνωση των αλγερινών αρχών δεν δίνει λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις διάσωσης ούτε δίνει τον πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των ομήρων που φέρονται ως αγνοούμενοι», πρόσθεσε ο υπουργός.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι είναι σε επαφή με το βιομηχανικό συγκρότημα στην πόλη Ιν Αμένας, στην αλγερινή Σαχάρα, για τον επαναπατρισμό της σορού του Τσονγκ Τσανκ Νγκεν, του Μαλαίου που έχασε τη ζωή του.

Τριάντα επτά ξένοι οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων και ένας Αλγερινός σκοτώθηκαν κατά την επίθεση και ομηρεία που πραγματοποίησαν 32 ένοπλοι ισλαμιστές στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ενώ πέντε ξένοι πολίτες εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.

Οι αλγερινές αρχές ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι πέντε εργαζόμενοι εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι και ότι προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία επτά πτωμάτων που βρέθηκαν απανθρακωμένα.

Στο Λονδίνο λίγο νωρίτερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΡ Μπομπ Ντάντλεϊ δήλωσε ότι «φοβάται το χειρότερο» για τους εργαζόμενους που εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι. «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τους συναδέλφους αυτούς και φοβόμαστε ότι υπάρχει ένας νεκρός ανάμεσά τους».

«Με μεγάλη λύπη πρέπει τώρα να πω ότι φοβόμαστε το χειρότερο για όλους αυτούς. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε τις οικογένειές τους και ζητούμε από τον καθένα να εκφράσει συμπαράσταση σε αυτές και να σεβαστεί τις δύσκολες στιγμές που περνούν».

Ο πετρελαϊκός όμιλος θα τηρήσει σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή, στα γραφεία του σε όλο τον κόσμο.