Κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της Βουλγαρίας, το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα GERB και το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Alpha Research, λίγο πριν από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα για την πυρηνική ενέργεια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το GERB συγκεντρώνει ποσοστό 20,9% έναντι 18,5% των Σοσιαλιστών.

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, το κυβερνών κόμμα σημείωσε ελαφρά πτώση της τάξεως του 0,5%, ενώ με το δημοψήφισμα για την πυρηνική ενέργεια, που αποτελεί δική του πρωτοβουλία, το Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα αύξησε τα ποσοστά στήριξής του κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Βάσει της ίδιας δημοσκόπησης, το «εισιτήριο» για τη βουλή φαίνεται να παίρνουν τέσσερα κόμματα. Εκτός του GERB και των Σοσιαλιστών, το Κίνημα Βουλγαρία των Πολιτών, με ποσοστό 5,6% και το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, με 5,4%.

Στην ίδια δημοσκόπηση, ποσοστό από 35-35% δηλώνει ότι θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα της 27ης Ιανουαρίου που αναμένεται να καθορίσει το μέλλον της πυρηνικής ενέργειας στη χώρα, με τους οπαδούς του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι και στηρίζουν την κατασκευή Ατομικού Ηλεκτρικού Σταθμού στο Μπέλενε, να είναι οι πλέον κινητοποιημένοι.