Ένας ιερέας στο Παρίσι ο οποίος στο παρελθόν είχε φροντίσει τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του 2015 στο Μπατακλάν, έχει αναδειχθεί στη νέα ηρωική μορφή της Γαλλίας, αφού με αυτοθυσία μπήκε στη φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων για να βοηθήσει τις Αρχές να διασώσουν ανεκτίμητα κειμήλια από τις φλόγες.

Ο Ζαν Μαρκ Φουρνιέ, ο ιερέας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της γαλλικής πρωτεύουσας, μπήκε στον ναό το βράδυ της Δευτέρας μαζί με πυροσβέστες και αστυνομικούς.

Χάρη σε κλειδιά και κωδικούς που κρατούσε ο Φουρνιέ, οι Αρχές κατάφεραν να βρουν το Ακάνθινο Στεφάνι, που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι αυτό που είχε τοποθετηθεί στο κεφάλι του Χριστού και που οι άνθρωποι της Καθολικής Εκκλησίας θεωρούν ότι είναι το πιο «πολύτιμο και σεβαστό κειμήλιο».

«Οι αστυνομικοί πήραν το Στεφάνι και εγώ πήρα τη Θεία Κοινωνία (όστια ή σώμα του Χριστού)» είπε ο Φουρνιέ.

Σύμφωνα με το CNN, ο ιερέας είχε οργανώσει προσευχές και είχε βοηθήσει τα θύματα στην επίθεση στο Μπατακλάν τον Νοέμβριο του 2015, κατά την οποία σκοτώθηκαν 89 άνθρωποι.

Ένας αριθμός κειμηλίων διασώθηκε από την ολέθρια φωτιά της Δευτέρας, η οποία κατέστρεψε κομμάτια του ναού που έχει χτιστεί πριν από περίπου 850 χρόνια.

Ο Φουρνιέ βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής στη Γαλλία και στα social media χαρακτηρίζεται «ήρωας» για τη γενναιότητα που επέδειξε κατά την πυρκαγιά, μετά και την ανάρτηση που έκανε η Etienne Loraillère, διευθύντρια του Καθολικού τηλεοπτικού δικτύου της Γαλλίας, με τη φωτογραφία του ιερέα και επαινετικά σχόλια για αυτόν.

Ο Φουρνιέ υπηρετούσε ως ιερέας του στρατού στη Γερμανία πριν να βρεθεί στην Πυροσβεστική του Παρισιού, και έχει βρεθεί και στο Αφγανιστάν στην Επισκοπή των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στη χώρα της Ασίας.