Καιρός ήταν να αποκτήσει και η Γηραιά Ήπειρος το δικό της υποβρύχιο εστιατόριο και αυτό ακριβώς συνέβη στη Νορβηγία.

Μόνο που το Under Restaurant είναι πολλά περισσότερα από ένα μάτσο πιάτα με θαλασσινά στο φυσικό περιβάλλον των ψαριών.

Όπως το εκπληκτικό κτίριο που το στεγάζει, η τσιμεντένια αυτή δομή που φαίνεται να έχει γείρει στη θάλασσα σαν καράβι που εξόκειλε! Μην ανησυχείτε, συνδέεται με την ακτή και προσφέρει ασφαλή πρόσβαση στους πελάτες.

Η πραγματική μαγεία ξεκινά όμως μόλις διαβείς το κατώφλι, ο άγνωστος και υπέροχος αυτός κόσμος στα 5,5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Λες και έπεσες μέσα σε ενυδρείο, όλα εδώ σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Κι ενώ υπό άλλες συνθήκες το φαγητό θα ερχόταν εδώ μέσα σε δεύτερη μοίρα, οι δημιουργίες του νορβηγού σεφ Nicolai Ellitsgaard φέρνουν ουσιαστικά το έξω μέσα, παρέχοντας υψηλή θαλάσσια γαστρονομία εκεί που μπορείς να την απολαύσεις περισσότερο, στο στοιχείο της.

Πέρα από το εστιατόριο, το πρωτοποριακό κτίριο φιλοξενεί επίσης ερευνητικό κέντρο, την ίδια ώρα που το εξωτερικό της κατασκευής έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που να λειτουργεί ως τεχνητός ύφαλος μυδιών και στρειδιών.

Ένας αλλιώτικος μισοβυθισμένος κόσμος περιμένει τον περιπετειώδη καλοφαγά να τον καλωσορίσει σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στο πραγματικά άγνωστο, στα βάθη του βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού.

Πραγματικά υπέροχο…