Πούτιν για Παναγία των Παρισίων: Οδύνη στην καρδιά των Ρώσων η πυρκαγιά

Ο πρόεδρος της Μόσχας προτείνει να σταλούν οι καλύτεροι ειδικοί


ΚΟΣΜΟΣ
12:28
16/04/2019
Πούτιν για Παναγία των Παρισίων: Οδύνη στην καρδιά των Ρώσων η πυρκαγιά
loading

«Οδύνη στην καρδιά των Ρώσων» προκαλεί η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος της Μόσχας πρότεινε να στείλει «τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς» για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του μνημείου.

«Η Παναγιά των Παρισίων είναι ένα ιστορικό σύμβολο της Γαλλίας, ένας ανεκτίμητος θησαυρός του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού και ένας από τους σημαντικότερους χώρους της χριστιανικής θρησκείας. Η τραγωδία που εξελίχθηκε στη διάρκεια της νύχτας στο Παρίσι προκαλεί οδύνη στην καρδιά των Ρώσων», τόνισε ο Πούτιν στο μήνυμα αλληλεγγύης που απηύθυνε προς τον Γάλλο ομόλογό του Εμμανουέλ Μακρόν και «όλο τον γαλλικό λαό».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επεσήμανε ότι «ελπίζει πως αυτός ο μεγάλος καθεδρικός ναός θα μπορέσει να ανοικοδομηθεί», ενώ πρότεινε «να στείλει στη Γαλλία τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς που έχουν μεγάλη εμπειρία στην ανοικοδόμηση μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας, περιλαμβανομένων αρχιτεκτονικών μνημείων του Μεσαίωνα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει