Θερίζει, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η κατοχή όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το CNN, περισσότεροι είναι οι νεκροί από όπλα παρά από την τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Παρότι το θέμα αναδείχθηκε μετά το μακελειό των 20 παιδιών και 6 δασκάλων στο Κονέκτικαν, τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά.

Το 2010, συνολικά 13.186 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο από τρομοκρατικές επιθέσεις, την ώρα που στην Αμερική μόνο οι νεκροί από θανάτους σχετικούς με τη χρήση όπκων άγγιξαν τους 31.672.

Και ενώ οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει πάνω από ένα τρισ. δολάρια σε πολέμους κατά της τρομοκρατίας από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και μετά, τίποτα ουσιαστικό δεν έχει γίνει για να μειωθεί η βία που σχετιίζεται με τη χρήση όπλων.

Σε μία χώρα όπου το λόμπι των όπλων είναι πανίσχυρο, η πλειοψηφία των Αμερικανών τάσσεται υπέρ κάποιου είδους ελέγχου. Το 82% είναι υπέρ του ελέγχου στο ιστορικό του ανθρώπου που βγάζει άδεια οπλοχρησίας και το 55% τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης συγκεκριμένου τύπου όπλων.