Φαβορί ο Νετανιάχου για τις εκλογές

Στις κάλπες οι Ισραηλινοί στις 9 Απριλίου


ΚΟΣΜΟΣ
12:45
05/04/2019
Φαβορί ο Νετανιάχου για τις εκλογές
loading

Πλεονέκτημα στον ισραηλινό πρόεδρο Μπενιαμίν Νετανιάχου δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές στις 9 Απριλίου, αν και δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον αντίπαλό του Μπένι Γκαντς.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν περισσότερες έδρες στο κεντρώο κόμμα του Γκαντς απ’ ό,τι στο Λικούντ του Νετανιάχου. Όμως βάσει των ποσοστών που συγκεντρώνουν τα άλλα κόμματα που ενδέχεται να συμμαχήσουν με το Λικούντ φαίνεται ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα είναι σε καλύτερη θέση να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού σε σχέση με τον Γκαντς.

Ωστόσο διάφοροι παράγοντες αβεβαιότητας -και κυρίως το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, όπως και τα πολλά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές- ωθούν τους αναλυτές να επιδείξουν σύνεση.

Πολλά από τα κόμματα που ενδέχεται να συμμετάσχουν στον δεξιό συνασπισμό υπό το Λικούντ ίσως να μην καταφέρουν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο, καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν το απαραίτητο 3,25%α αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες του AFP.

Πέντε δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του Γκαντς να συγκεντρώνει 28 με 32 έδρες και το Λικούντ 26 ή 27. Εξαίρεση αποτελεί μία δημοσκόπηση που προβλέπει 31 έδρες για το κόμμα του Νετανιάχου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει