Ένας δόκιμος ιερέας, ο οποίος βίασε τον 12χρονο γιο του ετοιμοθάνατου φίλου του, καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση από δικαστήριο της Αυστραλίας.

Ο 59χρονος Παύλος Παύλου, ελληνική καταγωγής σύμφωνα με το neoskosmos.com, φοιτούσε για να γίνει ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας το 2003 όταν προσέφερε «ανακούφιση» στην οικογένεια ενός φίλου του που βρισκόταν σε τερματικό στάδιο του καρκίνου.

Ο Παύλου όμως εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για να ικανοποιήσει τις «λάγνες και διεφθαρμένες επιθυμίες του», βιάζοντας τον 12χρονο σε τρεις περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει ο Guardian, μετά τις επιθέσεις ο Παύλου έλεγε στο θύμα του ότι το αγαπούσε και ότι ήταν ένα «χαρισματικό παιδί» και ένα «παιδί του Θεού», όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο της πολιτείας Βικτώρια στην Αυστραλία.

Το θύμα κατήγγειλε τους βιασμούς στην αστυνομία 13 χρόνια αργότερα, ωστόσο ο Παύλου αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν να παρενοχλεί το παιδί.

Στη συνέχεια όμως ομολόγησε την ενοχή του σε τρεις κατηγορίες για σεξουαλική διείσδυση παιδιού κάτω της ηλικίας των 16 ετών.

Το θύμα του, που τώρα είναι ενήλικος, ανέφερε ότι έκλαιγε πριν κοιμηθεί για χρόνια μετά τα «μοχθηρά» εγκλήματα».

Κατά την ανακοίνωση της καταδίκης και της ποινής τη Δευτέρα, ο δικαστής Greg Lyon είπε ότι οι πράξεις του Παύλου αξίζουν την «απόλυτη καταδίκη».

Ο Παύλου, ο οποίος ήδη κρατείται για 203 ημέρες, καλείται να περάσει 7 χρόνια στη φυλακή πριν να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει αποφυλάκιση υπό όρους.