Την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου, μετά την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα, θα αναπέμψει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Η πρόσκληση έγινε από τον προεδρεύοντα της Μεικτής Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου για τις τελετές της Προεδρικής Ορκωμοσίας, Δημοκρατικό γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ. Η ειδική αυτή επιτροπή διοργανώνει το επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου Ομπάμα και του αντιπροέδρου Μπάιντεν.

«Είναι τιμή μου να προτείνω τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για να προσφέρει τη σημαντική συμβολή του στο γεύμα της Ορκωμοσίας», ανέφερε ο κ. Σούμερ, επισημαίνοντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος είναι σημαντικός και σεβαστός ηγέτης για εκατομμύρια ανθρώπους της ελληνορθοδόξου κοινότητας σε κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ευλογία για μένα να θεωρώ τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο φίλο μου, και αναμένω με ανυπομονησία την ευχαριστήρια προσευχή και ευλογία του, ως επιστέγασμα των τελετών της Προεδρικής Ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο».

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «αποτελεί εξαιρετική τιμή η ευγενική πρόσκληση να αναπέμψω την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας. Η συμμετοχή με ειδική προσευχή, σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός, αποτελεί πράγματι μια μεγάλη τιμή. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον διακεκριμένο φίλο γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ, για τον οποίο τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό για το έργο που επιτελεί με συνέπεια, ακατάπαυστα και αποτελεσματικά για το καλό των ανθρώπων όχι μόνο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά για το σύνολο του Έθνους».

Στο 57ο Επίσημο Γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, οι ηγέτες του Κογκρέσου, τα μέλη της κυβέρνησης και πρώην πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΗΠΑ.

Η 21η Ιανουαρίου 2013 είναι παναμερικανική ομοσπονδιακή αργία, ημέρα αφιερωμένη στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και είναι η δεύτερη φορά που η επέτειος αυτή θα συμπέσει με την Προεδρική Ορκωμοσία. Το 1997 είχε συμπέσει για πρώτη φορά με τη δεύτερη ορκωμοσία του Μπιλ Κλίντον.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.