Δεν θα αφήσει αναπάντητο τον «αποτρόπαιο» θάνατο δύο στρατιωτών του το Νέο Δελχί. Σημειώνεται ότι οι δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από πυρά πακιστανικών δυνάμεων που είχαν διεισδύσει στην ινδική πλευρά του Κασμίρ.

«Πρέπει κάτι να κάνουμε και θα το κάνουμε, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει ύστερα από μία προσεκτική έρευνα όλων των λεπτομερειών σε συνεργασία με το υπουργείο Αμύνης. Είναι απολύτως απαράδεκτο, αποτρόπαιο, πραγματικά τρομερό και εντελώς απερίσκεπτο από την πλευρά τους», είπε ο ΥΠΕΞ Σαλμάν Χουρσίντ.

«Είναι απάνθρωπο, δεν είναι αυτός ο τρόπος που πολιτισμένοι άνθρωποι συμπεριφέρονται μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Ινδός υπουργός. «Αυτό μοιάζει με μία σαφή προσπάθεια για να εκτροχιαστεί ο διάλογος. Οφείλουμε να βρούμε τα κατάλληλα μέσα ώστε ο διάλογος να μη σαμποτάρεται, ή να καταστρέφεται», υπογράμμισε επίσης ο Χουρσίντ.

Σχολιάζοντας πληροφορίες, που αναπαράχθηκαν και από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης και αναφέρουν πως ένας από τους νεκρούς στρατιώτες βρέθηκε αποκεφαλισμένος, μολονότι αυτό απομένει να εξακριβωθεί, ο υπουργός πρόσθεσε πως «αυτό δεν είναι κάτι αμελητέο, που μπορούμε να παραβλέψουμε, ή να αγνοήσουμε εύκολα. Η κοινή γνώμη επίσης δεν αποδέχεται κάτι τέτοιο».

(φωτογραφία αρχείου)