Στην κατηγορία 1 υποβαθμίστηκε ο τυφώνας Καρλ, που αναπτυσσόταν την Παρασκευή πάνω από το Μεξικό και ο Ιγκόρ, που κατευθύνεται προς τις Βερμούδες, υποβαθμίστηκε σε τυφώνα στην κατηγορία 2, ανέφεραν οι αμερικανοί μετεωρολόγοι του NHC.

Ο τυφώνας Καρλ έφθασε το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) τις ακτές κοντά στη Βερακρούς, στο νοτιοανατολικό Μεξικό, επτά χιλιόμετρα από το μοναδικό πυρηνικό σταθμό της χώρας, ο οποίος είχε κλείσει προηγουμένως προληπτικά.

Φθάνοντας στην ξηρά, ο Καρλ έπνεε με ανέμους 195 χιλιομέτρων την ώρα με ριπές στα 240 χιλιόμετρα την ώρα, όμως στη συνέχεια μειώθηκε σε ένταση και υποβαθμίστηκε στη διάρκεια της ημέρας σε τυφώνα της κατηγορίας 2 και μετά 1 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον.

Στις 24:00 της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), ο Καρλ σάρωνε την περιοχή της Βερακρούς με ανέμους που έπνεαν έως και 150 χιλιόμετρα την ώρα. Μετακινείτο με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα προς τα δυτικά-νοτιοδυτικά, αναφέρει το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC) που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Την ίδια στιγμή, ο Ιγκόρ βρισκόταν 1.025 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά των Βερμούδων. Έπνεε με ανέμους έως και 165 χιλιομέτρων την ώρα και ενδέχεται να προσεγγίσει τις Βερμούδες την Κυριακή, σύμφωνα με το NHC.