Τρία μεγάλα λάθη που κάνουμε στην οικονομική διαχείριση

Πράγματα που μας διαφεύγουν και κοστίζουν… ζωές


ΚΟΣΜΟΣ
8:53
29/03/2019
Τρία μεγάλα λάθη που κάνουμε στην οικονομική διαχείριση
3
loading

Γκουρού στα οικονομικά και ανάρπαστος συγγραφέας, ο David Bach συνεχίζει να πιστεύει ακράδαντα πως οι περισσότεροι αποτυγχάνουν στα οικονομικά τους απλώς και μόνο γιατί δεν έχουν εξοικειωθεί με κάποιες βασικές έννοιες.

Ο ίδιος καλεί σταθερά σε αποταμίευση και υιοθέτηση υγιών στρατηγικών οικονομικής πρακτικής, πράγματα που δεν μαθαίνουμε στο σχολείο κι έτσι λαθεύουμε συνεχώς σε διαχείριση, επενδύσεις, φόρους, τόκους και χρέη.

Ο Bach έχει περάσει 25 χρόνια στον κλάδο και έχει στο ενεργητικό του δημοφιλέστατα βιβλία (σαν το «The Automatic Millionaire»), στα οποία περιγράφει συνήθως πού και πώς πρέπει να ρίξουμε το βάρος.

«Πρώτα να πληρώνετε τους εαυτούς σας»

«Οι άνθρωποι δεν κατανοούν το γεγονός πως πρέπει να εξοικονομούν μια δεκάρα από κάθε δολάριο που κερδίζουν», τονίζει ο ειδικός. Μία ώρα από το οχτάωρο που δουλεύουμε καθημερινά πρέπει να πηγαίνει σε κάποιο πρόγραμμα αποταμίευσης, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κείνη τη «στραβή» που θα παρουσιαστεί.

Κι ενώ δεν έχουμε λεφτά για αποταμίευση, λέει ο Bach, έχουμε για τον καθημερινό μας καφέ ή για το νέο smartphone των 800 ευρώ. Το σχέδιό του «πλήρωσε τον εαυτό σου πρώτα» σε αυτό αφορά, στην αποταμίευση χρημάτων που δεν προλαβαίνεις να πιάσεις στα χέρια σου: «Όταν τα λεφτά σου μετακινούνται πριν τα αγγίξεις, έτσι χτίζεται ο πραγματικός πλούτος», λέει ο άνθρωπος που έγινε εκατομμυριούχος στα 30 του αυξάνοντας απλώς την «αυτόματη αποταμίευση» χρόνο τον χρόνο…

«Δεν αγοράζετε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα»

«Στην πραγματικότητα», σημειώνει, «ένας συνταξιοδοτικός λογαριασμός δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κουβάς στον οποίο επενδύεις ό,τι βάζεις μέσα του. Είναι αυτές οι επενδύσεις που μπαίνουν μέσα στον κουβά που δημιουργούν το κέρδος».

«Το χρηματιστήριο δεν μπορεί να προβλεφθεί»

«Η επένδυση στο χρηματιστήριο ενέχει μεγάλο ρίσκο και δεν είναι για τον καθένα», τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ο Bach, λέγοντας πόσο μεγάλη έκπληξη συνεχίζει να του κάνει το φαινόμενο ότι πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν πως θα βγάλουν λεφτά από το χρηματιστήριο παρακολουθώντας απλώς τις ειδήσεις ή διαβάζοντας ένα άρθρο.

Αφήστε λοιπόν το χρηματιστήριο, προειδοποιεί, και επιλέξτε μια «βαρετή, ισορροπημένη προσέγγιση» στα επενδυτικά σχέδια: «μπορεί να μην είναι σέξι, μπορεί να μην πουλάει, αυτή όμως δουλεύει»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Ellraiser

    Εαν εχεις ξερανει το σκ... σου για να ζησης με τα ελαχιστα βασικα ελα εσυ να κανης οικονομια.......

  2. avatar ααααααα

    αμα παιρνεις 600 ευρω ελα να να εφαρμοσεις τις θεωριες,,,,,,,,,στον πινοκιο να τα πει αυτα

  3. avatar Φρεσκομπανιαρησμενος

    Σιγά ρε μεγάλε ! Για να αποταμιεύεις πρέπει και να βγάζεις! Με 800 ευρώ το χρόνο στην άκρη για να γίνεις εκατομμύριουχος καλα κρασιά, τι θες δηλαδή να τρώμε μια κουτάλια λασι τη μέρα μέχρι τα 80 ; Άντε γεια!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει