Τον απαγχονισμό των δραστών ζήτησε ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας που έπεσε θύμα βιασμού και υπέκυψε στα βαριά τραύματά της.

Ο πατέρας της ινδής φοιτήτριας η οποία έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και κατέληξε, ζήτησε την επιβολή της ποινής του θανάτου δι’ απαγχονισμού για τους δράστες και την θέσπιση νόμου για τα σεξουαλικά εγκλήματα που θα φέρει το όνομα της κόρης του.

Η επίθεση που έγινε στις 16 Δεκεμβρίου κατά της 23χρονης φοιτήτριας Φυσιοθεραπείας και του φίλου της προκάλεσε βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης και δημόσιο διάλογο για την μάστιγα των σεξουαλικών εγκλημάτων στην Ινδία, όπου κάθε 20 λεπτά σημειώνεται ένας βιασμός.

Η φοιτήτρια πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης, όπου είχε μεταφερθεί.

Πέντε άνδρες και ένας ανήλικος συνελήφθησαν για την επίθεση και σήμερα αναμένεται να απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες σε βάρος τους. Η ανθρωποκτονία επισύρει την ποινή του θανάτου στην Ινδία.

Ο πατέρας του θύματος δήλωσε ότι στηρίζει τις εκκλήσεις για απαγχονισμό.

«Όλη η χώρα απαιτεί να απαγχονιστούν αυτά τα τέρατα. Είμαι μαζί τους», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας της 23χρονης Μαντουάρα Καλάν από το χωριό όπου ζει στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές.

Ο πατέρας της είπε ακόμη ότι απαιτεί να αλλάξει ο νόμος ώστε να επιτρέπεται η εκτέλεση και ανηλίκων. Ένας από τους έξι κατηγορούμενους λέγεται ότι είναι κάτω των 18 ετών και θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Ο απαγχονισμός επιτρέπεται μόνο σε «πολύ σπάνιες περιπτώσεις», όπως προβλέπει ο ινδικός νόμος. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια τον Νοέμβριο όταν απαγχονίστηκε ο μοναδικός επιζήσας δράστης της ένοπλης επίθεσης του 2008 στο Μουμπάι, Μοχάμεντ Ατζμάλ Κασάμπ.

Η αστυνομία έχει προετοιμάσει έναν φάκελο 1.000 σελίδων με αποδεικτικά στοιχεία και κατηγορίες εις βάρος των δραστών, περιλαμβανομένης και της μαρτυρίας του φίλου του θύματος καθώς και ενός άνδρα ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας από την ίδια συμμορία λίγο πριν από τον βιασμό της 23χρονης.

Η κυβέρνηση έχει διορίσει δύο επιτροπές με επικεφαλής συνταξιούχους δικαστές που θα προτείνουν μέτρα για την ασφάλεια των γυναικών. Μία από τις επιτροπές πρόκειται να κάνει συστάσεις αργότερα μέσα στον μήνα κι έχει ήδη δεχτεί 17.000 προτάσεις από πολίτες, όπως μετέδωσαν τα ινδικά ΜΜΕ.

Το περιφερειακό δικαστήριο που θα δικάσει την υπόθεση πρόκειται να διορίσει έναν συνήγορο υπεράσπισης των πέντε ανδρών, καθώς κανένα μέλος του δικηγορικού συλλόγου δεν δέχθηκε να εκπροσωπήσει τους δράστες.