Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε σε ομιλία του ότι ο Νικολάς Μαδούρο του έδωσε την υπόσχεση ότι «κάποτε» θα γίνει μουσουλμάνος.

Όπως αναφέρει το Sputnik, η υπόσχεση δόθηκε, σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο, αφού ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είδε τη σειρά «Resurrection: Ertugrul», που διαπραγματεύεται τη ζωή του Ertugrul, πατέρα του Οσμάν Α’, ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου συγκεκριμένα ανέφερε την Παρασκευή ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Νικολάς Μαδούρο την περασμένη χρονιά, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας του είπε ότι μπορεί να ασπαστεί τον ισλαμισμό.

Μιλώντας σε πανεπιστήμιο της πόλης Αλάνια, ο Τσαβούσογλου θυμήθηκε ότι μετά τις συνομιλίες του με τον Μαδούρο στο Καράκας τον Σεπτέμβριο του 2018, του έδειξε ένα βίντεο από τη συνάντηση του Τούρκου υπουργού με ηθοποιούς της σειράς «The Resurrection: Ertugrul», της σειράς που επικεντρώνεται στην ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε ειδικά στη θετική αντίδραση του Μαδούρο για τη σειρά, ενθυμούμενος ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είπε ότι «αυτή η σειρά διηγείται την ιστορία του αληθινού Ισλάμ» και ότι χάρη σε αυτή «κάποια μέρα» θα ασπαστεί τη θρησκεία.

Σημειώνεται ότι Άγκυρα και Καράκας έχουν αναπτύξει στενές σχέσεις τα τελευταία χρόνια και συνεργάζονται σε οικονομικό επίπεδο, την ώρα που η κατάσταση στη Βενεζουέλα παραμένει εκρηκτική με μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών και πολιτική αστάθεια.