Όσοι πιστεύουν ότι τα τουβλάκια Lego είναι ένα παιχνίδι -και μάλιστα ξεπερασμένο- που απευθύνεται σε παιδιά, ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν.

Μια ολόκληρη κοινότητα φανατικών ενηλίκων με τα «τουβλάκια», με μέλη από ολόκληρο τον κόσμο, οργανώνει συναντήσεις προκειμένου να ανταλλάξουν σημειώσεις, να αλληλοβοηθούν και να επιδείξουν τις τελευταίες τους δημιουργίες. Στα αγγλικά, έχουν την ονομασία «AFOLS» που προέρχεται από τα αρχικά της φράσης «adult fans of Lego», δηλαή «ενήλικοι φαν των Lego»!

Τα μέλη της κοινότητας δημιουργούν πραγματικά έργα τέχνης με πρώτη ύλη τα πολύχρωμα τουβλάκια. Οι κατασκευές τους είναι αρκετά έως πολύ μεγάλες και σημαντικά πολύπλοκες.

Αγωνιστικά αυτοκίνητα, στάδια ποδοσφαίρου, δεινόσαυροι μέχρι και διαστημόπλοια. Αυτά είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες συνθέσεις που έχει να επιδείξει οι κοινότητα των ενήλικων που ασχολούνται με τα Lego.

Το τελευταίο δημιούργημα του Michael Addis και της συζύγου του Catherine, είναι πάλι η μασκότ των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων που είχε την ονομασία Wenlock. Φτάνει σε ύψος τα 3 μέτρα. Και αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις παλαιότερες δημιουργίες του ζευγαριού, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ένα αντίγραφο εκκλησίας του 10ου αιώνα! Για την κάθε κατασκευή, χρησιμοποιούν περίπου 100.000 τουβλάκια και φυσικά οι οδηγίες συναρμολόγησης δεν συμπεριλαμβάνονται!

Όσο για τους λόγους που τους κέρδισε το συγκεκριμένο χόμπι, το ζευγάρι εξηγεί πως διαφορετικά «απλά θα βλέπαμε πολύ τηλεόραση».

Το κόστους του χόμπι, δεν είναι απαγορευτικό, μιας και στο eBay μπορεί κανείς να αγοράσει μεταχειρισμένα τουβλάκια, τα οποία πωλούνται με το κιλό σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 12-13 ευρώ.

Δείτε εντυπωσιακές δημιουργίες της κοινότητας των ενήλικων φανατικών με τα Lego…