Η κυβέρνησης της Συρίας «πλησιάζει την ιστορική στιγμή κατά την οποία θα ανακηρύξει τη νίκη επί των εχθρών της», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ουάελ αλ Χάλακι, μιλώντας στο κοινοβούλιο.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο πλάι του λαού ώστε να ολοκληρώσει τη νίκη και να κατατροπώσει τη συνωμοσία εναντίον της Συρίας και του λαού της», τόνισε αλ Χάλακι.

Ο Σύρος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι οι δυνάμεις που είναι πιστές στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και συνεργάζονται με τις τοπικές κοινωνίες για να προστατεύσουν τα εργοστάσια και άλλες ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις.

Πάντως αρκετά μέλη της συριακής βουλής επέκριναν τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα, ένα σημάδι ότι η σύγκρουση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις υποδομές της Συρίας.

Οι δηλώσεις του αλ Χάλακι έγιναν την ώρα που ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι το αεροδρόμιο του Χαλεπιού έκλεισε έπειτα από μια έκρηξη και τη φωτιά που ξέσπασε.