Την τιμωρία των βιαστών με θάνατο, ζητούν οι συγγενείς της φοιτήτριας που βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε άγρια από 6 άνδρες, προκαλώντας κύμα οργής στη χώρα.

Η 23χρονη γυναίκα είχε βιαστεί στις 16 Δεκεμβρίου στο Νέο Δελχί και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματά της.

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα διαδηλώσεων και συγκρούσεων σε όλη τη χώρα, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει την Ινδία χώρα πιο ασφαλή για τις γυναίκες και εξετάζει την επιβολή μιας αυστηρότερης τιμωρίας για ειδικές περιπτώσεις βιασμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συζητά τη θανατική ποινή.

Αυτή είναι η ποινή που ζητούν και οι συγγενείς της άτυχης κοπέλας, καθώς επιθυμούν οι βιαστές να απαγχονιστούν.

«Η μάχη μόλις άρχισε. Θέλουμε όλοι οι κατηγορούμενοι να απαγχονιστούν και θα πολεμήσουμε μέχρι να το πετύχουμε», δήλωσε ο αδελφός της κοπέλας στην εφημερίδα Indian Express.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα ο πατέρας της 23χρονης εξέφρασε την απελπισία του για το θάνατο της κόρης του.

«Είναι τόσο οδυνηρό. Δεν μπορώ να επιστρέψω σπίτι και να δω το δωμάτιό της. Γεννήθηκε σε αυτό το σπίτι. Τα βιβλία, τα ρούχα της, όλα είναι εκεί. Είναι τόσο δύσκολο να πω ότι δεν θα ξανακούσω τη φωνή της, ότι δεν θα μου ξαναδιαβάσει βιβλία στα αγγλικά», πρόσθεσε.

Η θέση της οικογένειας, φαντάζει ακόμη πιο τραγική, καθώς σύμφωνα με συγγενείς και φίλους, έμεναν σε μικρό φτωχικό διαμέρισμα κοντά στο αεροδρόμιο του Νέου Δελχί, όπου και εργάζεται ο πατέρας. Μάλιστα, η οικογένεια προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις σπουδές της κοπέλας, είχε πουλήσει τα λίγα χωράφια που είχε.