Γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι την ώρα του σεισμού στην Τουρκία

Έπεσαν παλιά σπίτια, έκλεισαν τα σχολεία


ΚΟΣΜΟΣ
12:01
20/03/2019
Γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι την ώρα του σεισμού στην Τουρκία
loading

Πανικός προκλήθηκε στους κατοίκους της πόλης Ατσιπαγιάμ, στην επαρχία Ντενιζλί, από τον ισχυρό σεισμό των 5,5 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρουν οι New York Times την ώρα του σεισμού μια γυναίκα, μέσα στον πανικό της, πήδηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο κυβερνήτης της Ντενιζλί, Τουράν Ατλαμάζ, είπε ότι σπίτια παλιάς κατασκευής έπεσαν σε κοντινά χωριά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Επίσης έκλεισαν τα σχολεία στην περιοχή.

Τον κύριο σεισμό των 5,5 Ρίχτερ στην Τουρκία, που αρχικά είχε υπολογιστεί στα 5,9 και 6,2 Ρίχτερ, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 2,8 και 4,5 Ρίχτερ.

«Η περιοχή πλήττεται από σεισμούς, πριν από αρκετά χρόνια είχε καταγραφεί μεγάλος σεισμός με μεγάλες καταστροφές» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, επισημαίνοντας πως η έντονη σεισμικότητα οφείλεται σε «ρήγματα που έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα».

Ο κ. Λέκκας εκτίμησε πως «κατά πάσα πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός».

«Δεν νομίζω πως μπορεί να επηρεάσει τα δικά μας σεισμικά τόξα αλλά κινητικότητα είναι πιθανή στις γειτονικές περιοχές. Δεν είναι όμως κάτι που θα φανεί άμεσα» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως «δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος και ανησυχία για τον ελληνικό χώρο» είπε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει