Μία ημέρα μετά τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα πέντε από τα πυρά του Γκοκμέν Τανίς μέσα σε τραμ, στην Ουτρέχτη, οι σημαίες κυματίζουν σήμερα μεσίστιες στην Ολλανδία σε ένδειξη πένθους.

Ο 37χρονος, τουρκικής καταγωγής,θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστή, όπως προβλέπει νομοθεσία της Ολλανδίας. Συνελήφθη έπειτα από επτά ώρες ανθρωποκυνηγητού.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και οι αρχές αναζητούν τι τον ώθησε στην επίθεση.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας Ρομπ φαν Μπρέε, το παρόν δεν είναι γνωστό αν ο ύποπτος είχε κάποια σχέση με τα θύματα.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε σημείωσε ότι το ενδεχόμενο η επίθεση αυτή να είχε τρομοκρατικά κίνητρα δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί.

Ωστόσο ο επικεφαλής της εισαγγελίας της Ουτρέχτης Ρούτχερ Γιέκεν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επίσης χθες το βράδυ ότι μπορεί η υπόθεση αυτή να σχετίζεται με οικογενειακά ζητήματα.

Ο ύποπτος είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Μεταξύ των θυμάτων στο τραμ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο τον ολλανδικό Τύπο, ήταν μία 19χρονη που εργαζόταν σε καφέ και ένας προπονητής τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας, πατέρας δύο μικρών παιδιών. Και οι δύο έχουν ολλανδικά επίθετα. Το τρίτο θύμα δεν έχει αναγνωριστεί από την αστυνομία ούτε έχει κατονομαστεί από τα μέσα ενημέρωσης.