Βρετανός αντιπρόεδρος: Νομικά ισχύει το Brexit στις 29 Μαρτίου

Απαραίτητη μία εναλλακτική έως τα τέλη του μήνα, τονίζει


ΚΟΣΜΟΣ
11:27
15/03/2019
Βρετανός αντιπρόεδρος: Νομικά ισχύει το Brexit στις 29 Μαρτίου
1
loading

Συντεταγμένο Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί η Βρετανία. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι Ντέιβιντ Λίντινγκτον, από νομικής άποψης η πρόβλεψη συνεχίζει να είναι ότι θα αποχωρήσει στις 29 Μαρτίου εκτός κι αν βρεθεί εναλλακτική λύση.

«Συνεχίζω να ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αποχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν με συντεταγμένο τρόπο αλλά αυτό εξαρτάται από την έγκριση του κοινοβουλίου τόσο επί της αρχής της συμφωνίας αποχώρησης όσο και επί της εφαρμοστικής νομοθεσίας που πρέπει να ακολουθήσει πριν να μπορέσουμε να επικυρώσουμε αυτή τη συνθήκη» δήλωσε ο Λίντινγκτον στο ραδιόφωνο του BBC, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Έως τα τέλη Μαρτίου χρειάζεται να έχουμε μια εναλλακτική, όχι απλά ένα ψήφισμα από τη Βουλή των Κοινοτήτων, μια προτίμηση, αλλά μια λύση που να μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια παράταση ούτως ώστε να μην φύγουμε χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Eurojunky

    Μέχρι τις 29 Μαρτίου έχουν ακόμη λίγο καιρό για να το ξανασκευτούν οι Βρετανοί. Ένα Brexit από την Ε.Ε των λαών, των αξιών και της αλληλεγγύης θα ήταν καταστροφή για το Η.Β όπως άλλωστε για κάθε χώρα μέλος. Εδώ σοβαρές χώρες όπως η Μακεδονία και η Αλβανία κάνουν πως και πως να μπουν και η Αγγλία θέλει να φύγει;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει