Τουλάχιστον πέντε άτομα τραυματίσθηκαν σήμερα από την επέμβαση της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών και πολέμιων του Αιγύπτιου Προέδρου, Μοχάμεντ Μόσρι, έξω από τέμενος στην Αλεξάνδρεια, όπως μετέδωσαν μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας .

Οι συγκρούσεις, με τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα των διαδηλωτών να πετούν πέτρες το ένα στο άλλο, ξέσπασαν στην παραμονή του δεύτερου και τελευταίου γύρου του δημοψηφίσματος για το αμφιλεγόμενο σχέδιο Συντάγματος που προωθεί ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν έπειτα από σχετικό αίτημα ισλαμιστικών κινημάτων μπροστά από το τέμενος, μετά την προσευχή της Παρασκευής. Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που παρατάχθηκαν απέναντί τους ανέρχονταν σε μερικές εκατοντάδες, και οι σποραδικές εκατέρωθεν προκλήσεις γρήγορα εξελίχθηκαν σε γενικευμένη σύγκρουση.

Η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών επενέβη μπαίνοντας ανάμεσα στα δύο αντίπαλα στρατόπεδα και έριξε δακρυγόνα εναντίον των διαδηλωτών, κάνοντας και χρήση βίας.

Την περασμένη Παρασκευή στο ίδιο μέρος, περίπου 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βίαια επεισόδια μεταξύ υποστηρικτών των δύο πλευρών.