Πυραυλικά συστήματα S-400 αναπτύχθηκαν στην περιφέρεια του Λένινγκραντ της Ρωσίας

Πώς δικαιολογεί η Μόσχα την κίνησή της


ΚΟΣΜΟΣ
16:00
12/03/2019
Πυραυλικά συστήματα S-400 αναπτύχθηκαν στην περιφέρεια του Λένινγκραντ της Ρωσίας
6
loading

Πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος S-400 αναπτύχθηκαν στην περιφέρεια του Λένινγκραντ (βορειοδυτική Ρωσία), ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα πιο σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 τέθηκαν σε θέση μάχης στην περιφέρεια του Λένινγκραντ (σ.σ.: όπου βρίσκεται η Αγία Πετρούπολη) για να προστατεύσουν στρατιωτικές, διοικητικές και πολιτικές εγκαταστάσεις», διευκρίνισε το υπουργείο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Αγία Πετρούπολη δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως τα συστήματα αυτά θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα συστήματα S-300. Δεν θέλησε πάντως να διευκρινίσει τον αριθμό των νέων πυραύλων που αναπτύχθηκαν.

Αυτά τα συστήματα S-400 έχουν δοκιμασθεί στην περιφέρεια του Αστραχάν (νότια Ρωσία) πριν μεταφερθούν 2.000 χιλιόμετρα βορειότερα, στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, σύμφωνα μ' αυτή την πηγή.

Πύραυλοι αυτού του τύπου πρόκειται επίσης να αναπτυχθούν στη διάρκεια του μήνα κοντά στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Με θεωρητικό βεληνεκές 400 χιλιομέτρων, το S-400 είναι το πιο εξελιγμένο από τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας.

Έχει πωληθεί στην Ινδία, αλλά και στην Τουρκία, πράγμα που έχει προκαλέσει τον θυμό των δυτικών συμμάχων της Άγκυρας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα της Ουάσινγκτον. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ υπογραμμίζουν ότι οι S-400 δεν είναι συμβατοί με τα αμυντικά συστήματα της Ατλαντικής συμμαχίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Y.O.

  Ενημερώνω τους αγράμματους, αμόρφωτους , φασίστες, ξερόλες. Που είναι βέβαια τούβλα και η ντροπή της ελληνικής φυλής.
  Έχει αλλάξει το όνομα της πόλης και έχει επανέλθει η παλαιά ονομασία της πόλης. Αγία Πετρούπολη. Όμως δεν έχει αλλάξει το όνομα της περιφέρειας/νομού (ούτε πουθενά αλλού στην Ρωσία) παρέμεινε η παλαιά ονομασία που υπήρχε επί Σοβιετικής Ένωσης. Περιφέρεια του Λένινγκραντ .
  Καταλάβατε πρόβατα ;
  Φυσικά και φταίνε η Ρώσοι που ήταν κομμουνιστές στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Διότι αν δεν ήταν, δεν θα υπήρχε σήμερα η φασιστική Πολωνία (που έγινε σήμερα πάλι γερμανική αποικία). Θα ήταν μεγάλη Ρωσική αυτοκρατορία. Έλα όμως που η κομμουνιστές δεν έχουν νόμους που θα μπορούσαν να κάνουν de jure δική τους την Πολωνία. Για την απελευθέρωση της Πολωνίας από τους γερμανούς σκοτώθηκαν 600 χιλιάδες Ρώσοι. Και μετά ήταν μια χώρα με ξένο στρατό να συμμετέχει (σύμφωνο της Βαρσοβίας) και όλοι η περιουσία της Πολωνίας (εδάφη, δάση, εργοστάσια, κτλ.) να είναι de jure και de facto πολωνικά. Ενώ τώρα έχουν πάλη ξένο στρατό ( ΝΑΤΟ) και εδάφη , δάση, εργοστάσια ,κτλ . να ανήκουν details jure στην Πολωνία και de facto σε γερμανούς, αμερικανικούς, γάλλους ,κτλ ακόμα και σε ρώσους. Ωραία κληρονομιά για της επόμενες γενιές . Η Γερμανία πέτυχε το στόχο της 50 και κάτι χρόνια μετά.
  Η μήπως η Ελλάδα μας είναι ανεξάρτητη χώρα και αποφασίζει ι ίδια ;
  Όπως πρόσφατα που στο ψήφισμα του ΟΗΕ για την καταδίκη τον εγκλημάτων τον ναζί στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο , ψήφισε και πάλι "λευκό" .

 2. avatar FJR 500

  Δεν ήξερα....Λένινγκραντ και Σταλιγκραντ υπάρχουν ακόμα σαν ονομασίες στην Ρωσία του Πούτιν και όχι μόνο στο λεξικό των παλαιοημερολογιτων του Περισσού. Αληθεια η Αγια Πετρούπολη και Βόλγκογκραντ που βρίσκετε...

  1. avatar dk.

   Επειδή είναι νοηματικά καθυστερημένοι σε αυτά. Ακόμα και μισώ από τους Ρώσους καν δεν πιστεύουν τα εγκλήματά του Στάλιν. Είχαμε και στην Πολωνία μια πόλη “Stalinogród” ("Σταλινούπολη"), μα μόνο έως το 1956. Δηλαδή μόλις τελείωσε το μέγα-τρομοκρατικό σύστημα.

   1. avatar FJR 500

    Σε καταλαβαίνω απόλυτα για το μίσος σου για τους Ρώσους , έχω αντιστοίχως για τους Τούρκους που μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης παραλίγο να εξαφανιστουμε ως Έθνος Ιστορία από τα 400 χρόνια κατοχής ενός τελείως αμόρφωτου μογγολικου λαού που τελικά οι Πολωνοί νικήσετε και σώσετε την υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη . Τρομερή αντιπάθεια έχω για τους κουμμουνιστες λόγο της εγκληματικής βλακείας, αλλά για τους Ρώσους επειδή βρέθηκαμε ιστορικά απέναντι στους Τούρκους πολλούς αιώνες έχω κάποια συμπάθεια και θεωρώ ότι η σύγχρονη Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την Σοβιετική. Άγιος δεν είναι κανένας ούτε η Δύση που ανήκουμε.

    1. avatar dk.

     Μπορεί να κάνω αστεία ορθογραφικά λάθη, μα δεν εννοώ κανένα μίσος στους Ρώσους, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Μιλάμε για τεράστιο κίνδυνο από ένα κράτος που πάντα, από τα σχεδόν 900 χρόνια ύπαρξης του είναι καθαρά ιμπεριαλιστικό - πρώτα από όλα και at all costs.

 3. avatar dk.

  1) Λένινγκραντ ? Δεν υπάρχει πια τέτοια πόλη. Άγια Πετρούπολη λέγεται σήμερα. (2) Καθόλου δεν μας πειράζουν τα Σ-400 στην Άγια Πετρούπολη. Προστατεύουν την συμπρωτεύουσα της Ρωσίας. Μα τί κάνουν τα Σ-400 στο Καλίνινγκραντ ? μαζί με εκατοντάδες καθαρά επιθετικούς πυραύλους, και με εμβέλεια σχεδόν όλη την Δυτική Ευρώπη ? Και τοποθετημένα εκεί απρόκλητος, παρά που δεν υπήρχαν τέτοιοι πύραυλοι καθόλου στην δυτική Ευρώπη ? (3) Είναι προφανές πως η Ρωσία μας τραβάει σε ένα καινούργιο πόλεμο. Σχεδόν όλες η αλλαγές που γίνονται στο στρατό της είναι προς την επίθεση, όχι αμυντικού τύπου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει