Δύο συγγενείς του Σύρου αντιπροέδρου Φαρούκ αλ Σάρα, που τάσσονται υπέρ της δημοκρατικής αλλαγής στη χώρα, και άλλοι πέντε αντικαθεστωτικοί, συνελήφθησαν πρόσφατα στην Δαμασκό από τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο αλ Σάρα εξέφρασε ανοικτά αυτήν την εβδομάδα τις διαφωνίες του με τον Μπασάρ αλ Άσαντ και τάχθηκε υπέρ μιας λύσης μέσω διαπραγμάτευσης, ενώ, κατά τον ίδιο, ο Σύρος πρόεδρος έχει επιλέξει τη στρατιωτική επιλογή για να συντρίψει την ένοπλη εξέγερση εναντίον του.

«Ο καθηγητής πανεπιστημίου Ζάιντουν Ζόχμπι, 38 ετών, και ο αδελφός του Σουχάιμπ, που είναι μικρανεψιοί του Φαρούκ αλ Σάρα, καθώς και πέντε φίλοι τους, ακτιβιστές υπέρ της ειρηνικής αλλαγής στη Συρία, συνελήφθησαν την 15η Δεκεμβρίου σε ένα καφέ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση, η οποία αξιοποιεί ένα δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία, αξίωσε την «άμεση» απελευθέρωσή τους, όπως και αυτήν «όλων των φυλακισμένων σε πολιτικές και στρατιωτικές φυλακές».

Σύμφωνα με το Κέντρο Τεκμηρίωσης για την βία στη Συρία, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, περίπου 35.000 άνθρωποι κρατούνται στις φυλακές του συριακού καθεστώτος.