Αμερικανικά ερωτηματικά για την προέλευση του πακιστανικού F-16 που έριξε το ινδικό μαχητικό

Οι ΗΠΑ «αναζητούν πληροφορίες» καθώς αν είναι δικός τους παραβιάζει τη συμφωνία της Ουάσινγκτον και του Ισλαμαμπάντ


ΚΟΣΜΟΣ
0:15
04/03/2019
Αμερικανικά ερωτηματικά για την προέλευση του πακιστανικού F-16 που έριξε το ινδικό μαχητικό
2
loading

Οι ΗΠΑ «αναζητούν πληροφορίες» για το αν το Πακιστάν χρησιμοποίησε μαχητικά F-16 κατασκευασμένα στις ΗΠΑ για να καταρρίψουν ένα ινδικό μαχητικό, κάτι που πιθανόν να παραβίαζε τις συμφωνίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισλαμαμπάντ για πωλήσεις F-16, ανακοίνωσε η αμερικανική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ.

Το Πακιστάν υποστηρίζει ότι δεν χρησιμοποίησε μαχητικά τύπου F-16 για να καταρρίψει ένα ινδικό μαχητικό όταν αυτό παραβίασε τη Γραμμή Ελέγχου, η οποία λειτουργεί ως ένα ντε φάκτο σύνορο στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ. Το Ισλαμαμπάντ υποστηρίζει ότι προέβη σε αυτή την ενέργεια για λόγους αυτοάμυνας.

«Ενημερωθήκαμε για αυτούς τους ισχυρισμούς και αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας όλες αυτές τις καταγγελίες για κακή χρήση προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας», δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας.

Ένας ινδός πιλότος μαχητικού, που φέρεται ότι παραβίασε τον πακιστανικό εναέριο χώρο, αιχμαλωτίστηκε την Τετάρτη στο πακιστανικό τμήμα του διαφιλονικούμενου Κασμίρ μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους του από πακιστανικά μαχητικά. Δύο ημέρες αργότερα απελευθερώθηκε από το Πακιστάν και παραδόθηκε στην Ινδία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar kos g2

    πολυ ειρωνεια. Αν δεν τα θελει για την ινδια για που τα θελει τα φ-16 το πακισταν? για να εχουν δουλεια οι αμερικανοι?

    1. avatar τριαλαρο

      κάτσε τώρα πρέπει και κάπως να σπρώξουν αυτά που ήθελε η τουρκία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει